Hrvatskoj prijeti izbacivanje iz kvalifikacija?

Rental Travel

Kukasti krst, nacistički simbol, bio je iscrtan na terenu stadiona ’Poljud’ u Splitu na utakmici kvalifikacija za EURO 2016. godine između Hrvatske i Italije.

Reha Centar

Kako prenose hrvatski mediji, nepoznati počinioci su svastiku “ugravirali“ na travnati teren, što je osoblje stadiona pokušalo da prikrije zatrpavanjem trave.

Iz Splitske policije je saopšteno da je izvršen uviđaj i da će biti podignuta prijava protiv nepoznatog počinioca.

Iz Fudbalskog saveza Hrvatske (HNS) izvinili su se zbog ovog skandala, ali ni izvinjenje neće mnogo pomoći ukoliko UEFA odluči da suspenduje ‘Vatrene’ ili im oduzme bodove u kvalifikacijama.
“Izvinjavamo se se zbog nacističkog simbola. Radilo se o sredstvu koje je 24 do 48 sati pre utakmice postavljeno na travnjak. To je očigledna sabotaža i kriminalno djelo. Tražimo od policije da nađe krivca koji je osramotio hrvatsku državu i reprezentaciju”, rekao je portparol HNS-a Tomislav Pacak, a prenosi Index.hr.

Ovaj hrvatski portal navodi da je travnjak poliven hemikalijom danima prije utakmice, kako bi nagrizla i požutela travu. Međutim, ta hemikalija nije vidljiva pod dnevnim svjetlom.

Iz Hajduka, kluba koji igra na ’Poljudu’ istakli su da “klub ne može komentarisati pretpostavke” i dodaju da je od ponedeljka stadion preuzeo HNS, a da je sa organizacijom meča na dan odigravanja nastavila UEFA.

Na ’Poljudu’ postoje 84 kamere koje snimaju 24 sata dnevno, ali je problem što su usmerene na tribine, a ne na teren.

Prvi čovjek hrvatskog fudbala Davor Šuker odbio je da da izjavu hrvatskim medijima, ali pričao je za italijansku televiziju “Rai Sport”.

“Imamo problem jer navijači ne poštuju pravila. Pričaćemo o tome sutra. Da, ljut sam! Neverovatno je igrati iza zatvorenih vrata. Ovo je bila važna utakmica za Hrvatsku i Italiju, ali nadam se da će obe ekipe ići na EURO”, rekao je Šuker.

Ovaj skandal verovatno će označiti kraj kratkog odnosa Splita i hrvatske reprezentacije. Gotovo je sigurno da utakmica Hrvatska – Bugarska neće biti igrana u ovom primorskom gradu, iako je HNS već dodelio domaćinstvo ‘Poljudu’.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara