Dalić se sprema izvesti najofenzivniju reprezentaciju Hrvatske koju smo gledali na svjetskim prvenstvima

Menprom

ZLATKO DALIĆ je odlučio tko će zaigrati protiv Nigerije, ali na posljednjoj press konferenciji pred najvažniju utakmicu u svojoj karijeri nije htio svima otkriti karte.

Reha Centar

Hrvatska Svjetsko prvenstvo otvara u Kalinjingradu na Baltik Areni protiv Nigerije (subota, 21 sat), a Dalić se sprema izvesti najofenzivniju reprezentaciju Hrvatske koju smo gledali na svjetskim prvenstvima.

Prema posljednjim informacijama i opciji koju je Dalić uigravao na treningu u kampu, iz prvog sastava ispadaju Vedran Ćorluka i Milan Badelj, a Luka Modrić vraća se na prirodnu poziciju u srce terena, gdje će voditi igru i ubadati u paru s Ivanom Rakitićem. Ispred njih bi trebali zaigrati Ivan Perišić, Ante Rebić i Andrej Kramarić. Prvu špicu Dalić ne dira, bez Mandžukićeve borbenosti ne vidi svoju momčad, posebno u utakmici otvaranja u kojoj želi pobijediti.

U 19:30 na Baltik Areni Zlatko Dalić je uz kapetana Luku Modrića izašao pred novinare, a kasnije će na Baltik Areni odraditi posljednji trening uoči utakmice.

Presicu je obilježila Modrićeva reakcija na pitanje o Zdravku Mamiću. Podsjetimo, Modrić je osumnjičen da je lažno svjedočio na suđenju bivšem čelniku Dinama koji je osuđen na šest i pol godina zatvora i koji je pobjegao u BiH kako ne bi završio u zatvoru.

LUKA MODRIĆ:

“Imamo velike igrače, velike igrače u velikim klubovima, a imamo i mlade koji nadolaze. S pravom se puno očekuje od nas, ali najviše mi očekujemo sami od sebe.”

“Nadam se da ćemo opravdati epitete koji se povezuju s našom generacijom i ostvariti rezultat koji ova momčad može napraviti.”

“Mislim da je to dosta izjednačena utakmica, 50-50. To što nas drugi nazivaju favoritima, ne zanima nas. Moramo odigrati kako izbornik od nas očekuje i onda ćemo naplatiti svoj trud posljednjih tjedana. Fokusirat ćemo se na ono što je važno. To je prvo sutrašnja utakmica, a onda prolazak skupine. Poslije toga je sve moguće.”

“Vidio sam što se dogodilo Španjolskoj, ali ne želim to previše komentirati. Mislim da ih smjena izbornika neće puno uzdrmati, to je velika momčad.”

Hoće li situacija s bjeguncem Zdravkom Mamićem utjecati na reprezentaciju?

“Nemaš ništa pametnije od toga?! Je li? Koliko si se pripremao za to pitanje?! Ovo je presica o Svjetskom prvenstvu, a ne o nečemu drugom”, odgovorio je ljutiti Modrić novinaru Guardiana, a onda se umiješao glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak i zamolio da netko drugi postavi pitanje.

ZLATKO DALIĆ:

“Mi moramo igrati naš nogomet, s posjedom lopte. Naravno da ćemo se malo prilagoditi Nigerijcima, ali nema šanse da sputavam kreaciju svojih igrača.”

“Iza mene je 12 godina rada, težak put. Siguran sam da ću svoju vjeru i samopouzdanje prebaciti na igrače. Znam da imam sjajnu generaciju. Treba nam se poklopiti puno stvari, trebamo imati i malo sreće. Znam da su očekivanja velika, vjerujem u reprezentaciju i moramo pokazati kvalitetu koju posjedujemo.”

“Nigerijci imaju velika imena, ali i mi imamo velika imena. Bit će dobra utakmica, bit će teško, morat ćemo paziti na njihovu brzinu i kontranapade. Mi smo spremni.”

“Uvjeti su ovdje prelijepi, i stadion i teren. Sve je na vrhunskom nivou. Veseli nas ovoliki broj hrvatskih navijača u Kalinjingradu. Moramo igrati za njih. Oni su naša motivacija.”

Sastav?

“Neću ga reći, to nije moja praksa.”

aktuelno.ba/index.hr

Komentari

Komentara