Hossein Nouri posjetio Narodnu i univerzitetsku biblioteku “Derviš Sušić”

Rental Travel

Narodnu i univerzitetsku biblioteku “Derviš Sušić” Tuzla posjetio je novoimenovani ataše za kulturu u ambasadi IR Iran u BiH, gospodin Hossein Nouri, sa svojim saradnicima. Gospodin Nouri u Biblioteci se susreo sa direktoricom ove ustanove Mirnom Trifković, sekretarom Vesnom Cvijetinović i bibliotekarima.

Reha Centar

Direktorica Trifković predstavila je uvaženom ambasadoru trenutne aktivnosti Biblioteke, pokazala mu sva odjeljenja i govorila o planovima za naredni period.

Iranska biblioteka oformljena je 1998. godine kao zajednički projekt Biblioteke i Iranskog kulturnog centra u Sarajevu, koji djeluje pri Ambasadi Islamske Republike Iran u Bosni i Hercegovini. Čitaocima je na raspolaganju oko 500 knjiga o orijentalnoj kulturi i civilizaciji, na četiri jezika: perzijskom, arapskom, engleskom i bosanskom.

Gospodin Hossein Nouri zahavalio se na dugogodišnjoj saradnji tokom koje su  zajednički organizovane promocije knjiga i izložbe.

– Naročita nam je čast i zadovoljstvo što u Biblioteci postoji “Iranski kutak” u kojem posjetioci mogu da pronađu dosta građe iz iranske književnosti, umjetnosti i općenito kulture na bosanskom i engleskom jeziku, te knjige za učenje i vježbanje perzijskog jezika. Cilj nam je u buduće produbiti saradnju, te se potreuditi da Biblioteku obogatimo sa novim naslovima, kazao je gospodin Nouri.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara