Grad Tuzla obezbjedio stipendije, stručnu praksu i obuku za učenike deficitarnih zanimanja metalostrugar i bravar

Spread the love
Rental Travel

Danas je u prostorijama Gradske uprave Tuzla, upriličeno potpisivanje „Sporazuma o saradnji u predmetu stipendiranja učenika za upis u deficitarna proizvodna zanimanja i izvođenja stručne prakse“, između Grada Tuzla, JU Mješovita srednja mašinska škola Tuzla i firme „Elektro agent“ doo Tuzla. Sredstva za stipendiranje učenika upisanih u prvi razred Mješovite srednje mašinske škole u Tuzli, za zanimanje metalostrugara i bravara, obezbjeđena su iz Budžeta Grada Tuzla. Ovim projektom i Sporazumom, učenicima koji su upisani za navedeno deficitarno zanimanje i koji su obuhvaćeni stipendiranjem, obezbjeđena je stručna praksa i obuka u firmi „Elektro agent“ d.o.o. Tuzla.

Reha Centar

Potpisivanje Sporazuma je nastavak započetog procesa kojim Grad Tuzla, zajedno sa obrazovnim institucijama i privrednim subjektima, aktivno djeluje na rješavanju identifikovanih problema privrednih subjekata u pogledu nedostatka kvalifikovane radne snage u proizvodnji. Ranije je potpisan isti Sporazum, između Grada Tuzla, Mješovite srednje škole u Tuzli i firme „Intral BH“ d.o.o. Tuzla, kojim je regulisano stipendiranje i stručna praksa i obuka za učenike upisane u prvi razred u Mješovitoj srednjoj školi, za zanimanje obućara.

Realizacija ovih aktivnosti i mjera podrške direktno je u funkciji stvaranja boljeg poslovnog okruženja, unapređenja saradnje sa poslovnom zajednicom i obrazovnim institucijama, a sve u cilju rješavanja problema nezaposlenosti na području grada Tuzla

aktuelno.ba

Komentari

Komentara