Održan sastanak Organizacionog odbora u povodu obilježavanja 30 godina od osnivanja i djelovanja Organizacije porodica šehida i poginulih boraca grada Tuzle

Spread the love
Rental Travel

U Gradskoj upravi Tuzle danas je održan sastanak Organizacionog odbora u povodu obilježavanja 30 godina od osnivanja i djelovanja Organizacije porodica šehida i poginulih boraca grada Tuzle. Manifestacija će se održati u petak, 26. aprila 2024. godine, a na sastanku su dogovorene konkretne aktivnosti koje će biti provedene u sklopu obilježavanja.

Reha Centar

Organizacija porodica šehida i poginulih boraca grada Tuzle organizator je ovog događaja, a Grad Tuzla je Organizaciji stavio na raspolaganje sve resurse kako bi ovaj događaj bio obilježen na dostojanstven način. Manifestacija obilježavanja 30. godišnjice počet će ceremonijom odavanja počasti i polaganjem vijenaca na spomen obilježju na platou Slana Banja. Nakon toga, planirana je Svečana akademija koja će se održati u Narodnom pozorištu u Tuzli.

Gradonačelnik Lugavić izrazio je punu podršku obilježavanju ovog događaja, ističući važnost kontinuiranog prisjećanja i poštovanja prema onima koji su svoje živote položili za slobodu i nezavisnost. Ujedno je pozvao sve građanke i građane da se u petak pridruže obilježavanju i uveličaju manifestaciju.

aktuelno.ba /Grad Tuzla

Komentari

Komentara