Fondacija „Istina pravda pomirenje“ posjetila premijera TK

Spread the love
Rental Travel

„Aktivnosti Fondacije „Istina pravda pomirenje“ su impresivne, od ogromnog značaja i društvene odgovornosti“, kazao je tokom današnjem sastanka sa predstavnicima fondacije premijer Tuzlanskog kantona Kadrija Hodžić.

Reha Centar

Tokom sastanka koji je danas upriličen u Uredu premijera razgovarano je o dosadašnjim aktivnostima Fondacije, ali i projektima čija je realizacija u planu tokom tekuće godine.

„Fondacija je prošle godine osmislila i realizirala značajan dio programa obilježavanja Genocida u Srebrenici i masakra na tuzlanskoj Kapiji, a prezentaciju dijela tog programa smo planirali realizirati i tokom ove godine. Osim toga, ove godine se obilježava i 80. godišnjica transporta Jevreja sa ovog područja u koncentracione logore tokom II svjetskog rata. S tim u vezi pripremili smo dokumentarnu građu, fotografije i crteže, nastale u procesu čekanja na transport, te smo planirali ove  dokumente prezentirati sredinom ove godine“, kazao je predsjednik Fondacije Sinan Alić.

Premijer Hodžić je izrazio razumijevanje za sve aktivnosti koje Fondacije realizira, i izrazio spremnost da Vlada Tuzlanskog kantona, u skladu sa objektivnim mogućnostima podrži rad i djelovanje Fondacije u narednom periodu.

Osim predsjednika Fondacije Alića, današnjem sastanku je prisustvovao i član Upravnog odbora Fondacije Sulejman Mešalić.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara