Federalni ministar Salko Bukvarević uručio ključeve auta za 60 ratnih vojnih invalida

Spread the love
Rental Travel

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević uručio je ključeve automobila nabavljenih za 60 stopostotnih ratnih vojnih invalida.

Reha Centar

Bukvarević je kazao da su ratni vojni invalidi, nakon šehida i poginulih branitelja, najzaslužniji za državu BiH i za slobodu koju danas uživaju svi građani i da su auta prilagođeni njihovim potrebama, kao ortopedska pomagala, najmanje što država može učiniti za njih.


Prema riječima ministra sve četiri godine je uredno provođen tender, bez ijedne žalbe. Izrazio je nadu da će praksu nabavke auta za branitelje ratne vojne invalide nastaviti i buduće federalne vlasti.

Korisnicima je poželio sreću i da ih auti dobro služe.

Predsjednik Saveza ratnih vojnih invalida Federacije BiH Esad Delić zahvalio je Federalnoj vladi i resornom ministarstvu, kao i drugim tijelima koja su učestvovala u nabavci i odabiru automobila iz ove kategorije.

Zahvalnost Vladi su također izrazili predsjednik Saveza ratnih vojnih invalida paraplegičara u Federacije BiH Mujo Aganović i potpredsjednik HVIDRA-e Slavko Zec.

Direktor Porcshea d.o.o Sarajevo, kompanije dobavljača automobila, Senad Olovčić naglasio je izuzetnu višegodišnju suradnju te kompanije s Federalnim ministarstvom za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata u vezi s nabavkom automobila za branitelje.

Automobili “škoda“ tipa “octavia“ karavan, 1,4 TSI, automatic DSG, koje je danas dobilo 60 ratnih vojnih invalida, proizvedeni su ove godine i zadovoljavaju sve uslove koje su korisnici tražili od resornog federalnog ministarstva.


Cijena jednog ugovorenog automobila je 24.950 KM bez PDV-a, a za nabavku 60 vozila je utrošeno 1.497.000 KM.

Komisija za javne nabavke Ministarstva uspješno je provela zakonsku proceduru, a prethodno je u ovogodišnjem budžetu za nabavku auta ratnim vojnim invalidima prve grupe osigurano 1.500.000 KM.

Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog

aktuelno.ba

Komentari

Komentara