Top lista najboljih porodičnih automobila i savjeti za kupovinu

FINRA PROMO

Komfor, praktičnost i bezbijednost su karakteristike koje svako od nas traži u porodičnom automobilu.

FINRA PROMO

Ipak, iako mnogi proizvođači svoje modele ističu kao idealne za porodicu, ne možemo reći da baš svaki ispunjava te kriterijume.

Ako se odlučite za kupovinu novog ili polovnog automobila, otkup automobila u velikim gradovima je sjajan način da steknete početni kapital za kupovinu i obezbijedite sebi vozilo u kome ćete se bezbrižno voziti. Osim toga, za pametnu kupovinu, tebalo bi da se upoznate sa određenim stavkama.

Na šta treba da mislite prilikom odabira porodičnog automobila i koji su to automobili koji će ispuniti kriterijume bezbijednosti, praktičnosti i udobnosti, saznajte u nastavku teksta.

Na šta treba da mislite prilikom odabira porodičnog automobila?

Sigurni smo da znate da sportski auto sa spuštenim sjedištima i malim prostorom za sjedenje nije dobra opcija za porodicu sa djecom.

Ipak, to ne znači da će svako vozilo koje nije okarakterisano kao sportsko, biti dobro za vožnju sa vašim najbližima. Osim već pomenutog komfora, praktičnosti i bezbijednosti, prilikom odabira vozila trebalo bi da promislite i o drugim stavkama:

  • Prostor za odlaganje; prostran gepek veliki je plus prilikom odabira porodičnog automobila. Kada idete na duža, ali i kraća putovanja, veliki gepek će vam biti prijeko potreban, budući da je neophodno ponijeti najrazličitiju opremu za najmlađe i bezbrižno se zaputiti na odabranu destinaciju
  • Broj mjesta za sjedenje; Ukoliko imate brojniju porodicu, biće vam potreban automobil sa 7, umjesto 5 sjedišta.
  • Manja potrošnja goriva; Za porodice sa djecom jedna od važnih stavki jeste potrošnja goriva, a ako je na ovom segmentu moguće uštedjeti, činite pun pogodak.
  • Dobar odnos cijene i kvaliteta; Preskupi automobili mogli bi značajno oštetiti vaš kućni budžet, te nisu najbolja opcija. Naravno, to ne znači da će jeftino vozilo biti pravi izbor. Izdvojite karakteristike koje su vam važne i odaberite auto po vašoj mjeri.

Najbolji porodični automobili – modeli koji odgovaraju na kriterijume

Jasno je da ukoliko ne izdvojite ogromne sume novca, nećete pronaći automobil koji ispunjava baš sve vaše zahtjeve, posebno ako se odlučite za kupovinu polovnog vozila. Ipak, možete biti blizu savršenog vozila.

Svake godine, liste koje prave poznavaoci mijenjaju se i dopunjuju novim modelima koji se pojave na tržištu.

Pojedini modeli automobila, već neko vrijeme drže svoja mjesta u samom vrhu najboljih porodičnih automobila. Pogledajte koje modele smo izdvojili sa nekoliko lista najboljih porodičnih automobila.

#1 Dacia Duster – porodični SUV visoke funkcionalnosti

Proizvođač kao neke od najvećih prednosti ovog vozila ističe funkcionalnost, svestranost i dizajn. Ovaj automobil je dosta odignut od tla, čak 214 mm, što će vam omogućiti udobno putovanje, čak iako ste se zaputil na planinu sa najbližima.

Posjeduje ekran osjetljiv na dodir, a uz nove multimedijalne sisteme, možete dobiti brojne informacije tokom vožnje, što definitivno doprinosi bezbijednosti. S obzirom na to da ima različite pakete opreme, cijene variraju, a najpovoljnija opcija za novi Dacia Duster je oko 15.000 €.

#2 Škoda Kodiaq – SUV premium kvaliteta

Proizvođač koji je veoma cijenjen kod nas, izbacio je model Kodiaq koji se funkcionalnostima i kvalitetom može upoređivati sa brojnim prestižnim automobilima, dok je cijenovno značajno ispod njih.

Sa velikim prostorom u gepeku i tri reda sjedišta, Škoda Kodiaq je idealan porodični automobil. Ovaj SUV dugačak je oko 4 metra i nudi prtljažnik od preko 700 l i kao takav idealan je za veće porodice i putovanja.

#3 Škoda Superb – komforna vožnja u automobilu perfektnog dizajna

Škoda Superb je model kod kog je akcentovano nekoliko stavki. Prije svega, riječ je o inovativnom dizajnu, a potom i tehnologiji koja doprinosi komforu i bezbjednosti tokom vožnje.

Izmjene koje novi model donosi uticale su da vozilo dobije na eleganciji i sofisticiranosti spolja, ali i na prostranosti iznutra. Izuzev udobnosti za sve putnike, vozilo ima dovoljno prostora za brojne sitnice.

Na bezbijednosti se kod ovog modela dosta radilo, pa je na EURO NCAP crash testu Superb dobio maksimalnih 5 zvjezdica. Cijena za model polazi od 28.000 €.

#4 Renault Captur – praktičan auto sa stilom

Renault Captur ostavlja jak prvi utisak svoji sjajnim dizajnom, kako sa spoljne, tako i sa unutrašnje strane. Prilikom kupovine novog modela, možete birati najrazličitije detalje po svojoj mjeri, te personalizovati kabinu kako vama odgovara.

Takozvana MULTI-SENSE tehnologija omogućava 3 režima vožnje i nekoliko nijansi osvjetljenja, tako da vam vožnja uvijek bude pravo zadovoljstvo.

Što se paketa sigurnosti tiče, Renault Captur može imati sistem za detekciju mrtvog ugla, tu su standardni, ali i bočni vazdušni jastuci, ISOFIX sistem pričvršćivanja dječijih sjedišta i još mnogo toga. Ukoliko vam je izgled i dizajn vozila važan, a tražite manji porodični automobil koji će biti jednako komforan, bezbijedan i praktičan, onda je Renault Captur izbor za vas. Cijene novih modela kreću se od 19.000 €.

Iako su automobili sa liste nešto skuplji, posebno ukoliko ih kupujete nove, direktno iz fabrike, uvijek možete istražiti ponudu polovnih automobila i odabrati model po ukusu. Nadamo se da vam je naš tekst bio interesantan i koristan, te da ste spremni da se zaputite u kupovinu vašeg novog četvorotočkaša!

Avokado.rs

Foto/ https://www.pexels.com/photo/photo-of-person-driving-1386649/https://www.pexels.com/photo/family-standing-beside-a-car-on-snow-covered-ground-with-skis-and-sledge-6870372/

Komentari

Komentara