Fahrudin Hasanović: Eventualno imenovanje Spasojevića je nasilje nad pravdom od strane VSTV-a

Nakon saznanja da je u Kantonalnom tužilaštvu TK u toku imenovanje Jezdimira Spasojevića za zamjenika tužioca Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, smatramo najvišim poniženjem pravde i svih onih koji od pravosuđa očekuju pravdu za teške ratne zločine počinjene u protekloj agresiji na Bosnu i Hercegovinu.

Imenovanje Spasojevića na ovu časnu funkciju je nasilje nad pravdom od strane VSTV-a obzirom da je riječ o sudiji koji je u toku agresije na BiH i teških ratnih zločina počinjenih nad Bošnjacima Bijeljine obnašao funkciju sudije.

Hvalisanje Spasojevića da ga je na funkciju sudije u vrijeme kada su bijeljinski Bošnjaci ubijani, proganjani, pljačkani,  prisiljavani da svoja bošnjačka imena mijenjaju u srpska, vrhunac je beščašća onih koje bismo trebali zvati časnim.

Pitamo Spasojevića gdje su presude za ubistvo 22 člana porodice Sarajlić, gdje su presude za ubistva članova porodice Fidahić, Šabanović i mnogih drugih koji su ubijani na bijeljinskim ulicama, porodičnim kućama, javnim ustanovama itd.

Dođe li do imenovanja Jezdimira Spasojevića na funkciju zamjenika tužioca u tužilaštvu TK, upozoravamo VSTV, Tužilaštvo i Sud BiH, da će članovi boračkih udruženja preispitati saradnju sa ovim institucijama, posebno u svojstvu svjedoka u predmetima koji se vode pred sudovima naše zemlje bez obzira na cijenu koju će platiti.

Predsjednik Koordinacije Fahrudin Hasanović

Komentari

Komentara