Dvije izložbe fotografija i najveći burek na svijetu

Spread the love
Rental Travel

Članovi Asocijacije Mostovi prijateljstva iz Zenice danas su otputovali u turski grad Istanbul, tačnije općinu Uskudar, gdje će učestvovati na festivalu “Katibim”.

Reha Centar

Predsjednik Asocijacije Jasmin Imamović kazao je za Anadolu Agency (AA) da 35 članova delegacije putuje u Istanbul gdje će učestvovati na festivalu “Katibim”.

“Realizirat ćemo nekoliko programa, a centralni je u subotu kada ćemo praviti najveći burek (zvrk) na svijetu”, pojasnio je Imamović.

Prema njegovim riječima, u delegaciji se nalaze novinari, kuhari, članovi kulturno-umjetničkog društva iz Zenice, muzičari…

“Osim pravljenja najvećeg bureka na svijetu, realizirat ćemo i dvije izložbe fotografija, izložbu fotografija o rahmetli predsjedniku Aliji Izetbegoviću i izložbu fotografija o realiziranom ramazanskom projektu gdje je organizirano 3.000 iftara zahvaljujući općini Uskudar i njenom načelniku”, kazao je Imamović.

Pojašnjava da će 35-člana delegacija u Turskoj nastaviti misiju, a to je jačanje prijateljstva i bratstva između Republike Turske i BiH.

“Nadamo se da ćemo se predstaviti u najboljem svjetlu i da ćemo uspjeti realizirati i napraviti ovaj veliki burek u subotu. Trebamo ga završiti do 13 sati. Burek ćemo praviti najvjerovatnije od petka navečer pa do 13 sati u subotu”, ispričao je Imamović.

Prema njegovim riječima, za najveći burek na svijetu će trebati nekoliko stotina kilograma različitih namirnica: mesa, brašna, maslaca…

“Kada napravimo burek onda ćemo ga podijeliti svim posjetiocima gdje ćemo se i predstaviti na centralnom trgu u općini Uskudar u Istanbulu”, pojasnio je Imamović.

U pravljenju najvećeg bureka na svijetu učestvovat će oko 15 osoba.

Festival traje od 19. do 21. septembra.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara

Posted In: