Drugi dio humanitarne akcije “Stop raku grlića materice”

Spread the love
Rental Travel

U povodu drugog dijela Humanitarne akcije “Stop raku grlića materice”, koju organizuje Klinika za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla, danas je u prostorijama Klinike održan brifing za novinare.

Reha Centar

U svom obraćanju novinarima, prof. dr. Dženita Ljuca, načelnica Klinike za ginekologiju i akušerstvo, je napravila osvrt na aktivnosti koje su u povodu obilježavanja Sedmice borbe protiv raka grlića materice započete u januaru mjesecu tekuće godine. U svom izlaganju o aktivnostima koje klinika trenutno sprovodi u povodu borbe protiv raka grlića materice, prof. Ljuca navodi da će studenti medicinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli, zajedno sa ljekarima Klinike za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla, održati niz edukativnih aktivnosti za studente drugih fakulteta Univerziteta u Tuzli.

Novinarima je najavljen i sat fitnesa koji će se održati u večernjim satima u Univerzitetskoj dvorani Univerziteta u Tuzli. Cilj održavanja ovakvih aktivnosti, prema riječima prof. dr. Dženite Ljuce, je da se skrene pažnja javnosti na ovu tešku bolest i probleme koje ona nosi sa sobom.

“Kroz aktivnost “Sportom reci stop raku grlića materice” biće održan besplatan čas fitenesa, gdje ćemo na neki način obilježiti ovaj dan i pokušati afirmisati javnost da se o problemima raka i drugih teških bolesti ne govori samo jedan dan u godini, nego da se toj problematici posveti pažnja tokom cijele godine. Također želim najaviti da ćemo na času fitnesa ženskoj populaciji podijeliti karanfile i majice sa našim brendom “Stop raku grlića materice”. Naše aktivnosti imaju za cilj spojiti mladost i znanje, a to je najbolja dobitna kombinacija”, rekla je prof. dr. Ljuca i zahvalila se ljekarima, medicinskim sestrama i drugom osoblju Klinike za ginekologiju i akušerstvo obzirom na njihovu svijest i angažman u aktivnostima za prevenciju ovako teške bolesti.

Press UKC Tuzla – aktuelno.ba

Komentari

Komentara