Delegacija Vlade Tuzlanskog kantona posjetila Općinu Sapna

Spread the love
Rental Travel

Delegacija Vlade Tuzlanskog kantona, predvođena premijerom Kadrijom Hodžićem, posjetila je danas Općinu Sapna i načelnika Općine Zudina Mahmutovića. Glavna tema razgovora bio je razvoj Sapne s posebnim akcentom na infrastrukturni i privredni razvoj ove općine.

Reha Centar

 

„Nema svetijeg cilja od ravnomjernog razvoja svih lokalnih zajednica. Uz one lokalne zajednice koje su malo jače i razvijenije, kojima trebamo dati priliku da se dodatno razvijaju, posebnu pažnju  moramo posvetiti i onim lokalnim zajednicama koje su nešto slabije, manje razvijene, a kako bi i one dobile zamah za svoj snažniji razvoj. Samim tim razvoj Sapne zajednički je cilj općinskih i kantonalnih vlasti“, rekao je premijer Hodžić ističući da će se u okvirima kantonalnog budžeta pronaći mogućosti da se u ovom pravcu djeluje.

 

Načelnik Mahmutović izrazio je zahvalnost za iskazanu spremnost kantonalne Vlade da podrže razvoj ove općine.

„Mi na današnjem sastanku nismo htjeli posebno delegirati projekte. To ćemo institucionalnim putem delegirati prema resorno nadležnim ministarstvima. Od ove Vlade očekujemo da Zakon o podršci nedovoljno razvijenim općinama primijeni kroz sve resore, tek onda možemo govoriti o istinski ravnomjernom razvoju Kantona“, kazao je načelnik Općine Zudin Mahmutović, te se predstavnicima Kantonalne vlade zahvalio na iskazanoj podršci.

Danas je posebno akcentirano da Sapna čini značajne napore da obezbijedi uslove i povoljan ambijent kojim će privući privrednike da investiraju, otvore svoje pogone i uposle ljude na području Sapne.

Rezultat takvog djelovanje jeste i nedavno otvaranje poslovnice kompanije i brenda „Number 1 (No1)“ u Sapni. Radi se o najpoznatijem bosanskohercegovačkom proizvođaču sportske opreme, koji oprema rukometnu i odbojkašku reprezentaciju BiH, te brojne sportske klubove i pojedince, a svojim kvalitetom zadovoljava svjetske standarde sportske opreme.

Delegacije su današnju posjetu iskoristile da posjete i proizvodni pogon ove novootvorene kompanije koja je tokom prošle godine, kada su mnogo kompanije otpuštale svoje radnike, otvorila novi proizvodni pogon i u Sapni kreirala novih pedesetak radnih mjesta.

Tokom današnje posjete delegacije Općine i Kantona su na centralnom spomen obilježju u Sapni položile cvijeće i odale počast poginulim braniteljima Bosne  i Hercegovine.

 Osim premijera Hodžića, u ime Vlade TK današnjem sastanku prisustvovali su ministar za boračka pitanja Fedahija Ahmetović, ministar prostornog uređenja i zaštite okolice Zvjezdan Karadžin, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vahidin Smajlović, ministar unutrašnjih poslova Midhat Dobrnjić, ministar privrede Mevludin Hodžić, te savjetnik premijera Miralem Nuhanović.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara