Delegacija Vlade prisustvovala svečanosti obilježavanja 47. godišnjice postojanja UNTZ

Spread the love
Menprom

Svečanom akademijom danas je obilježena 47. godišnjica postojanja i rada Univerziteta u Tuzli. U uvodnom obraćanju prisutnim gostima se obratila rektorica Univerziteta u Tuzli Nermina Hadžigrahić koja je istakla vezanost historije Univerziteta sa historijom grada. Izrazila je zahvalnost osnivačima Univerziteta, ali i svim bivšim rektorima, nastavnicima, saradnicima, studentima, akademskom, administrativnom i tehničkom osoblju, a posebnu zahvalnost je istaknula Vladi Tuzlanskog kantona i Gradu Tuzla za sinergiju i doprinos kojeg daju razvoju Univerziteta.

Reha Centar

„Univerzitet u Tuzli ima prošlost vrijednu pažnje, sadašnjost koja zavrjeđuje respekt, ali moramo biti usmjereni i stremiti budućnosti koja će, imajući u vidu sinergiju i planirane aktivnosti, biti svjetla i prosperitetna“, kazala je rektorica Hadžigrahić i zahvalila se Vladi Tuzlanskog kantona i Gradu Tuzla za takav odnos prema Univerzitetu.

U ime Vlade Tuzlanskog kantona čestitke Univerzitetu u Tuzli uputio je premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić.

„Univerzitet u Tuzli je jedna od najprepoznatljivijih tačaka Tuzle i Tuzlanskog kantona i cijelog ovog područja. Zbog toga smo posebno ponosni i želimo iskoristiti priliku da svima rektorici, prorektorima, dekanima, prodekanima, svim nastavnicima i saradnicima i neizostavno bivšim, sadašnjim, ali i budućim studentima uputimo iskrene čestitke. Naravno, Vlada Tuzlanskog kantona je prvi i najvažniji partner Univerzitetu u Tuzli kada su u pitanju redovna, ali i investicijska ulaganja u budućnost Univerziteta u Tuzli. To smo u proteklih nešto više od godinu dana pokazali našim angažmanom, htjenjem i voljom. Kada govorimo o izgradnju Kampusa Univerziteta u Tuzli, mislim da to najbolje oslikava pristup Vlade TK Univerzitetu i značaju Univerziteta“, kazao je premijer Halilagić.

Najsvečaniji trenutak danas bila je dodjela zlatnih plaketa najboljim studenticama i studentima Univerziteta u Tuzli, kao i dodjela priznanja profesorima koji su izabrani u trajno zvanje redovni profesor, kao i dodjela počasnih zvanja profesor emeritus.

Gostima su se osim rektorice obratili i ministar obrazovanja i nauke Ahmed Omerović, gradonačelnik Tuzle Zijad Lugavić, te gosti današnje svečanosti kojoj su prisustvovali i predstavnici akademske zajednice Bosne i Hercegovine, te rektori i prorektori univerziteta iz Hrvatske, Srbije i Turske, ali i predstavnici diplomatskog kora u Bosni i Hercegovini i političkog života u Tuzlanskom kantonu.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara