Delegacija Univerziteta u Pečuhu posjetila UKC Tuzla

Spread the love
Menprom

U protokolarnoj posjeti Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla boravila je delegacija Univerziteta u Pečuhu, Republika Mađarska. Delegaciju, koju je predvodio rektor Univerziteta u Pečuhu, Dr. Jožef Bodiš primio je direktor Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, doc. dr. Nešad Hotić sa najbližim saradnicima. Doc. dr. Hotić je goste upoznao sa organizacionom strukturom UKC Tuzla, mogućnostima i najznačajnijim projektima koji se provode u ovoj ustanovi.
“Saradnja između Univerziteta u Tuzli i Univerziteta u Pečuhu već postoji, danas smo tu kako bi je intenzivirali i eventualno proširili.

Reha Centar

Buduća saradnja bi podrazumjevala razmjenu nastavnog kadra, razmjenu studenata, učešće na zajedničkim istraživačkim projektima, te zajedničkim projektima sa kojima možemo aplicirati za sredstva međunarodnih fondova“, rekao je u svom obraćanju rektor Bodiš.
Osim rektora Bodiša, današnjem sastanku prisustvovali su ekonomski savjetnik u Ambasadi Mađarske u BiH Dominika Horvat, prorektor za strategiju i odnose Đula Zeller, direktor Kliničkog centra u Pečuhu Tamaš Decsi, te prodekan Medicinskog fakulteta i šef Instituta za operativnu medicinu Ištvan Silard.

Ispred Univerziteta u Tuzli sastanku su prisustvovali rektor Univerziteta, prof.dr. Samir Nurić i prodekan za nastavu Selmira Brkić.
Nakon održanog sastanka delegacija iz Pečuha je obišla nekoliko Odjeljenja u objektu Plave bolnice.

Press UKC Tuzla – aktuelno.ba

Komentari

Komentara