Čestitka premijera Halilagića u povodu 22. maja – Dana policije TK

Spread the love
Rental Travel

U povodu 22. maja – Dana policije Tuzlanskog kantona premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić upućuje javnu čestitku u kojoj stoji:

Reha Centar

„Svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije Tuzlanskog kantona upućujem iskrene čestitke u povodu 22. maja – Dana policije Tuzlanskog kantona. Ovaj Dan obilježavamo u svjetlu izuzetnih rezultata koje postiže policija našeg kantona. Činjenice da imamo ukupno smanjenje broja evidentiranih krivičnih djela, uz zavidan procent rasvijetljenosti krivičnih djela od preko 70%, pokazuju da službenici policije postižu izuzetne rezultate kako preventivnim, tako i represivnim mjerama na suzbijanju, sprečavanju i otkrivanju svih oblika kriminaliteta. Na takvim rezultatima im upućujem iskrene čestitke.

Uz čestitke, svim pripadnicima policije upućujem i poziv da, sa istim elanom i entuzijazmom nastave čestito, nezavisno i nepristrano raditi svoj posao i u budućnosti.

Razumijevajući potrebe naše policije Vlada Tuzlanskog kantona je prošle i ove godine izdvojila rekordna sredstva od preko 15 miliona KM za materijalno i kadrovsko osposobljavanje kantonalne policije. Očekujemo da podmlađivanje policijske strukture i njena adekvatna opremljenost doprinesu i većem stepenu lične i imovinske sigurnosti svih građana Tuzlanskog kantona.

Na sutrašnji dan moramo se prisjetiti i svih službenika policije koji su, vršeći svoju dužnost, štiteći sigurnost svojih sugrađana, prvi stali u odbranu Bosne i Hercegovine. Ne smijemo zaboraviti žrtve i zasluge policijskih službenika, branitelja, te stoga ovu priliku koristim i da svim porodicama poginulih pripadnika policije uputim poruku da nisu i neće biti zaboravljeni, te da će Vlada Tuzlanskog kantona, putem Ministarstva za boračka pitanja nastaviti brigu za potrebe svih branitelja, uključujući i pripadnike policije.“

 aktuelno.ba                         

 

Komentari

Komentara