Brčanski „Bimal“ dobitnik je priznanja “Lider biznisa 2015. godine” koju su dodjelile novine “Glas TK”

Menprom

Radi se o projektu „Uspješni poduzetnici“ koji je realiziran u saradnji sa Vladom Tuzlanskog kantona. U konkurenciji od oko 40 preduzeća, jedina fabrika za proizvodnju jestivog ulja BIMAL proglašena je liderom u oblasti prehrambene industrije, zahvaljujući radu i asortimanu proizvoda kojim ostvaruje visoku pozicioniranost na tržištu BiH i izvozu te zbog posebnog doprinosa privrednom razvoju zemlje.

Reha Centar

Dodjela priznanja 01

„Iza kompanije BIMAL se nalazi veoma uspješna poslovna godina u kojoj je BIMAL ostvario znajačaj količinski porast izvoza svojih proizvoda i takođe ojačao poziciju na domaćem tržištu te je ovo priznanje zaista izuzetan završetak uspješne godine“, izjavila je Nataša Pucar, direktorica korporativnih komunikacija BIMAL-a.

Svoje zadovoljstvo da privrednike vidi okupljene oko ideje kupovine i korištenja domaćih proizvoda nije krio ni ministar razvoja i poduzetništva Nermin Hodžić, koji je u ime Vlade Tuzlanskog kantona prisustvovao ovoj svečanosti. „Ovaj projekat Vlada Tuzlanskog kantona pokrenula je prije nekoliko mjeseci zajedničkim snagama sa još nekim ekonomskim patriotama, a uskoro ćemo imati i prve rezultate naše kampanje.

Dodjela priznanja 02

Zadovoljstvo nam je čuti da je kampanja, koju smo mi pokrenuli u Tuzlanskom kantonu, dobila jedan zamah i danas se provodi širom Bosne i Hercegovine“, rekao je ministar Hodžić i dodao da je u dosadašnjem radu vidio da se razmišljanja naših privrednika, i tehnologije koje oni uvode u svoje pogone, ni po čemu se ne razlikuju od onoga što se može vidjeti u zemljama zapadne Evrope, te da samim tim ni kvalitet proizvoda ne može biti ništa lošiji.

Osim Bimala plakete su jučer dobili Rudnik mrkog uglja Banovići, BH Intral, Tuzlanska pivara i drugi.

aktuelno.ba

 

 

 

 

Komentari

Komentara