Blizu hiljadu žena iz Živinica poslalo jasnu poruku: „Žene su snaga SDA, a SDA je snaga naroda!“

Spread the love
Rental Travel

Četvrtog dan Kurban bajrama poznatog u narodu i kao „Ženski bajram“  Asocijacija žena OO SDA Živinice je organizirala bajramsko druženje za oko hiljadu svojih članica i aktivistica.

Reha Centar

Predsjednica Asocijacije  žena OO SDA Živinice prof. Advija Čaušević obraćajući se prisutnima je iskoristila priliku da podsjeti na riječi rahmetli prvog predsjednika Alije Izetbegovića,  da su snaga i plemenitost bosanske žene donijele nemjerljiv doprinos u odbrani Bosne i Hercegovine.

„Danas napadaju na bošnjačko stablo malo drugačije nego tih 90.-tih godina, i ovi napadi su podmukli kao i oni rušilački, ali Bošnjakinja je mudra stamena i pametna, znat će prepoznati i podjednako hrabro odbraniti svoju  Domovinu i njene vrijednosti.“ -kazala je profesorica Advija Čaušević.

Govoreći o položaju žene u Bosni i Hercegovini i samoj SDA prof. Čaušević je istakla da su se omjeri snaga u korist žena značajno promijenili ali da još uvijek ima prostora da se radi na unapređenju položaja žene:

„Svaka žena je državnik u malom, u svom domu  balansirajući između mogućnosti i potreba dok daje sve od sebe da u okvirima morala i tradicije  podigne svoje potomstvo. Mi moramo inspirisati i ohrabriti žene da se odvaže i ta svoja znanja i vještine  uključe u aktivne  tokove naše zajednice, te im osigurati  mogućnosti za lični rast i razvoj pod jednakim šansama, jer osnažena i obrazovana žena je jedan od preduslova napretka našeg društva.“

Na bajramskom druženju Asocijacije žene OO SDA Živinice koje je uz kahvu i baklavu potrajalo nekoliko sati u blagdanskom ozračju Asocijacija žena OO SDA ugostila je i pripadnice drugih političkih partija, i vjeroispovijesti kao i šireg društvenog, političkog miljeja.

Press služba OO SDA Živinice

Komentari

Komentara