Bijela kuća pozvala Janukovića da povuče snage iz centra Kijeva

Spread the love
Menprom

Bijela kuća pozvala je predsjednika Ukrajine Viktora Janukoviča da odmah povuče sigurnosne snage iz centra Kijeva i da poštuje pravo na mirne proteste, javlja Anadolu Agency (AA).

Reha Centar

“Kada smo vidjeli da sigurnosne snage u Ukrajini automatskim oružjem otvaraju vatru na sopstveni narod, bili smo bijesni. Pozivamo predsjednika Viktora Janukoviča da odmah povuče sigurnosne snage iz centra Kijeva i da poštuje pravo na mirne proteste. Pozivamo i demonstrante da na miran način kažu ono što žele”, navodi se u pisanom saopštenju glasnogovornika Bijele kuće Jay Carney.

Carney je pozvao na pronalazak političkog rješenja, istakavši kako je tojedino moguće rješenje, bez intervencije ukrajinske vojske.

“Upotreba sile ne može dovesti do rješenja krize. Odmah treba poduzeti potrebne korake da se okonča nasilje u Ukrajini, počne sa rješavanjem stvari na koje se ukrajinski narod žali, umanji napetost i otpočne dijalog”, poručio je Carney u saopštenju.

Zajedno sa evropskim saveznicima, Sjedinjene Američke Države će raditi na pomaganju Ukrajini da odgovorni za nasilje u Ukrajini odgovaraju te da ukrajinski narod dobije nezavisnu i jedinstvenu Ukrajinu, naglasio je Carney.

AKTUELNO.BA

Komentari

Komentara