BIHAMK: Magla smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove

Spread the love
Rental Travel

Jutarnja magla mjestimično smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, pa se vozači pozivaju na pojačan oprez.

Reha Centar

Pažnja se skreće i na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja na kolovoz.

Na magistralnom putu Tarčin-Bradina zbog sanacionih radova obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na vozne trake novoizgrađene poddionice autoputa Tarčin-Ivan u oba smjera, bez naplate cestarine od Vlakova do Bradine. Molimo vozače da budu oprezni, posebno prilikom prolaska kroz naplatne kućice.

Zbog radova na ugradnji opreme u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica u noćnim satima od 22 do 07 sati, saobraća se jednom trakom, naizmjenično.

Zbog izvođenja radova na izgradnji obilaznice Donji Vakuf, saobraćaj je obustavljen na raskrsnici magistralnih puteva (M-5 i M-16) u Donjem Vakufu i preusmjeren na privremenu obilaznicu.

Zbog izvođenja radova na dionici Žitomislići-Počitelj, svaki dan osim nedjelje i praznika dolazi do obustave saobraćaja u terminima od 09.00 do 12.15 sati i od 13.15 do 15.00 sati.

Zbog sanacije magistralnog puta Nevesinje-Mostar, svakog dana (osim nedelje) od 08.00 do 17.00 sati obustavlja se saobraćaj na dijelu od Nevesinja do mjesta Velagić. Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava alternativnim pravcima Nevesinje-Zijemlje-Ruišta-Mostar ili Nevesinje-Berkovići-Stolac-Mostar.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraća se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac (dionici Ripač-Dubovsko).

Na graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Komentari

Komentara