BIHAMK: Magla smanjuje vidljivost na putevima kroz kotline i uz riječne tokove

Spread the love
Menprom

 Magla i ovoga jutra smanjuje vidljivost na putevima koji prolaze kroz kotline i uz riječne tokove. Izdvajaju se putni pravci Konjic-Jablanica-Prozor, Doboj-Tuzla, Ključ-Sanski Most-Prijedor, Vitez-Travnik, kao i putevi na području Sarajeva, Kiseljaka i Bugojna.

Reha Centar

Kolovoz je mjestimično vlažan, a na moguću poledicu upozorava se na putevima u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Skreće se pažnja i na učestale odrone zemlje ili kamenja. Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23.30 do 04.30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (Komadinovo vrelo do mosta Begića i Begovića), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Povodom Nove godine, večeras do ponoći zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Komentari

Komentara