BH lider u proizvodnji industrijskih kranova

Rental Travel

Kompanija Fining d.o.o Gračanica pojavila se na bosanskohercegovačkom tržištu 2002. godine kao privredno društvo zasnovano na domaćem iskustvu, znanju i kapitalu, nudeći jedinstven koncept razvoja građevinskog sektora i transporta, kroz usvajanje i proizvodnju modernih kran sistema. Tradicija izgradnje kranova u Gračanici postoji već decenijama, tako da je Fining razvijajući program proizvodnje usklađen sa potrebama veoma zahtjevnog domaćeg, ali i izvoznih tržišta, uspio pronaći najbolji spoj savremenih dostinuća sa domaćim iskustvom i tradicijom. Takav poslovni koncept dao je očekivane rezultate tako da je Fining danas bh. lider u izgradnji i montiranju industrijskih kranova. Vrhunski kvalitet proizvoda i organizacije prozvodnje potvrđen je ovih dana dobijanjem međunarodnog certifikata ISO 9001:2008.

Reha Centar

Poslovni uspjesi upotpunjeni su razvojnim programom u okviru kojeg je Fining d.o.o. u funkciju stavio novu tvornicu površine 1.000 kvadratnih metara i vanjskim asfaltiranim poligonom od 2.500 kvadratnih metara. Ovaj proizvodni kompleks sagrađen je u industrijskoj zoni u Gračanici, a upošljava 35 stručno osposobljenih radnika, koji su prije upošljavanja u Fining d.o.o. znanje i iskustvo sticali i u kompaniji Fering d.d. iz Gračanice. Stručan i osposobljen tim upotpunjuju i brojni spoljni saradnici, što Fining-u daje visoku produktivnost i kvalitet, te raznovrsnost u ponudi.

Fining Gračanica

-Iza nas je 400 isporučenih industrijskih kranova, mostnih, portalnih, konzolnih dizalica, monoreja, teretnih platformi, traverzi za nošenje tereta, zahvatnih sredstava za kranove, kranskih staza, napojnog voda za kranove, vibro stolova, uređaja za reciklažu betona itd. Pored proizvodnje kranova,  veoma važna djelatnost ove kompanije je rekonstrukcija i modernizacija postojećih industrijskih kranova. Na vrijeme smo shvatili da se u aktualnoj, veoma lošoj ekonomskoj situaciji, ključ uspjeha nalazi u sposobnosti prilagođavanja novim tehnološkim zahtjevima. Mi smo u tome uspjeli i rezultati su morali doći, naglašava Midhat Ćehajić, direktor Fining d.o.o.

Prema njegovim riječima dobijanje certifikata ISO 9001:2008 omogućit će još bolje i uspješnije poslovanje kompanije, posebice na evropskom tržištu. Usvajanje ovog međunarodog standarda potvrda je vhunske poslovne organizacije koju je Fining d.o.o. razvio, te opredijeljenosti da se zadrži usklađenost poslovanja sa međunarodno priznatim normama.

Fining Gračanica

-Prednost implementacije ISO 9001:2008 standarda  je obezbjeđenje veza između pojedinačnih procesa, sektora i njihove interakcije. Dugo radimo na implementaciji i usavršavanju takvoga modela, jer smo uvjereni da on povećava povjerenje klijenata u neše proizvode i usluge, vodeći našu kompaniju ka boljem pozicioniranju na tržištu, kazao  je direktor Ćehajić.

Oslanjajući se na vlastite snage kompanija Fining nastavlja ići putem razvoja. Da bi osigurali neovisnost cijelog proizvodnog programa i održali kontinuitet u razvoju, u julu 2015. godine realizirali su novu investiciju vrijednu 100.000 eura, osiguravši CNC tehnologiju za rezanje metala plazmom.

Uz razvoj vlastitog prozvodnog programa u okviru veoma cijenjenog brenda, Fining d.o.o. posljednjih šest godina je generalni zastupnik za područje Bosne i Hercegovine njemačke kompanije Demag Crane & Components koja je vodeća svjetska kompanija iz djelatnosti proizvodnje industrijskih kranova, te kompanije Gottwald Port Technology, najveće firme za lučke kranove u svijetu. Nakon dugogodišnje saradnje i potpisivanja ugovora o zastupanju u Bosni i Hercegovini, Fining je dobio i certifikat kojim se potvrđuje da su njegovi inženjeri osposobljeni su za servisiranje, održavanje i instalaciju proizvoda kompanije Demag.

Nametnuvši se evropskom tržištu vrhunskim kvalitetom Fining d.o.o. je najznačajnije rezutate postigao u vrijeme teške ekonomske krize, videći upravo krizu kao svoju razvojnu šansu i jačanje unutarnjih kapaciteta. Također, domaćem tržištu su ponudili atraktivne mogućnosti razvoja otvorivši novu eru u oblasti proizvodnje i upotrebe industrijskih kranova u našoj zemlji.

BMG Bosanska medijska grupa

aktuelno.ba

Komentari

Komentara

Posted In: