ATP/ Damir Džumhur osvojio St. Petersburg

Spread the love
Rental Travel

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur danas je osvojio svoj prvi ATP turnir iz serije 250 pobjedom protiv Talijana Fabija Fogninija u finalu St. Petersburga rezultatom 2:1, po setovima 3:6, 6:4 i 6:2.

Reha Centar

Naš najbolji teniser već u drugom gemu prvog seta dolazi do dvije break lopte. Fognini je spasio obje, a potom i sam uzvratio. Već u trećem gemu Talijan dolazi do četiri break prilike. Damir je tri uspio spasiti, ali Fognini koristi četvrtu i stiže do vodstva.

Uspio je Talijan potvrditi break i povesti s 3:1. Sve do devetog gema nismo vidjeli niti jednu break priliku, a onda je Fognini došao do dvije vezane break, a samim tim i set lopte. Iskoristio je Talijan drugu i poveo s 1:0 (6:3).

U drugom setu nismo vidjeli niti jednu break priliku sve do petog gema. Oba tenisera suvereno su čuvala svoj servis i protivniku nisu dozvolili šansu da zaprijeti.

Do svog prvog breaka na meču Damir je stigao u petom gemu drugog seta. Imao je dvije break lopte, iskoristio drugu i poveo s 3:2. Nažalost naš najbolji teniser nije uspio potvrditi break. Fognini je došao do dvije vezane break lopte na Damirov servis i ekspresno uzvratio.

Novi break Damir pravi u odličnom trenutku. U devetom gemu drugog seta oduzima servis Talijanu, dolazi do 5:4 i prlike da servira za izjednačenje u meču. Fantastično je servirao Damir, došao do tri vezane set lopte, iskoristio prvu i izjednačio rezultat u meču na 1:1. 

Džumhur je već na startu trećeg seta došao do dvije vezane break prilike. Iskoristio je prvu i poveo s 1:0. Potom je naš teniser bez izgubljenog poena na svoj servis potvrdio break i poveo s 2:0. Fognini je potom uspio osvojiti svoj servis gem, a onda je zatražio doktorsku pomoć.

Džumhur je potom bez mnogo problema sačuvao svoj servis, a isto je napravio i Fognini, iako je Džumhur u petom gemu imao 0:30. Do novog breaka Damir dolazi u sedmom gemu i u tom trenutku imao je 5:2 i velika dva breaka prednosti. Svoj servis je bez problema sačuvao, Fogniniju nije dozvolio niti jedan poen i  riješio je treći set u svoju korist (6:2) i slavio s 2:1.

Radiosarajevo.ba

Komentari

Komentara