Ambasadorica SAD-a u BiH NJ.E. Maureen E. Cormack posjetila UKC Tuzla

Rental Travel

U protokolarnoj posjeti Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla boravila je Ambasadorica Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, NJ.E. Maureen E. Cormack, u pratnji svojih najbližih saradnika. Goste su primili direktor Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, doc. dr. Nešad Hotić, predsjednica Upravnog odbora UKC Tuzla, doc. dr. Munevera Bećarević, pomoćnik direktora za medicinske poslove prof. dr. Fahrija Skokić i predstavnici pojedinih klinika UKC Tuzla.

Reha Centar

Maureen E. Cormack

Izrazivši zadovoljstvo zbog iskazanoga zanimanja za UKC Tuzla, direktor, doc. dr. Nešad Hotić, Ambasadoricu i njene saradnike je upoznao sa organizacionom strukturom, mogućnostima i najznačajnijim projektima koji se provode u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla.

Maureen E. Cormack

“Ovo je prva posjeta mojih saradnika i mene jednoj od zdravstvenih institucija u Bosni i Hercegovini. Kako sam 90-tih godina radila kao diplomata u Poljskoj, znam sa kakvim se problemima susretao zdravstveni sistem u zemljama u tranziciji, zato sam sigurna da napredak koji je postigao UKC Tuzla znači mnogo za vaše građane”, rekla je u svom obraćanju Nj.E. Maureen E. Cormack, te izrazila interes za finansiranje i način razvoja zdravstvene zaštite u Bosni i Hercegovini. Također, veliku pažnju Ambasadorica je posvetila i pitanju borbe protiv korupcije i načinu na koji UKC Tuzla reaguje na tu pojavu.

POSJETA AMBASADORICE SJEDINJENIH  AMERICKIH DRZAVA 20.01.2016 (7)

Nakon održanog sastanka Nj.E. Maureen E. Cormack je obišla i Kliniku za kardiovaskularne bolesti, gdje je doc. dr. Elmir Jahić, načelnik Klinike, predstavio trenutne aktivnosti i govorio o razvojnim ciljevima ove Klinike za budući period.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara

Posted In: