Aerodrom Tuzla se sa Lumiwings-om vraća na mapu evropskih destinacija

Rental Travel

 Današnjim potpisivanjem sporazuma aerodrom Tuzla i grčka aviokompanija Lumiwings zvanično započinju svoju saradnju. Svečanom činu potpisivanja sporazuma i uspostavi saradnje prisustvovala je i delegacija Vlade TK, predvođena premijerom Irfanom Halilagićem.

Reha Centar

Podsjećamo, nakon što je Vlada TK osigurala 2,5 miliona KM kao podršku ovom projektu, aerodrom Tuzla je raspisao javni poziv za sve aviokompanije koje imaju interesa i žele uspostaviti, ili obnoviti letove iz Tuzle prema drugim destinacijama. U skladu sa kriterijima javnog poziva ponuda aviokompanije Lumiwings proglašena je najpovoljnijom. Ovim će aerodrom Tuzla, ali prije svega građani Tuzlanskog kantona, BH dijaspore kao i svi oni koji su u prethodnom periodu koristili usluge tuzlanskog aerodroma, ponovo imati na raspolaganju avio-linije i letove koji su ostali upražnjeni nakon što je aviokompanija Wizz Air povukla svoja bazna aviona.

Povodom današnjeg događaja direktor Međunarodnog aerodroma Tuzla Dževad Halilčević je izjavio: „Potpisivanjem ovog ugovora, uspostavljamo saradnju sa aviokompanijom Lumiwings koja će na Međunarodnom aerodromu Tuzla bazirati jedan avion i uspostaviti značajan broj avio-linija na koje su korisnici naših usluga već navikli. Dakle, već od 18. decembra 2023.godine ponovo uspostavljamo linije za Švedsku, Dansku, Holandiju i Njemačku, ali i po prvi put otvaramo avio-liniju prema Turskoj, što je već dugo bilo želja građana Tuzlanskog kantona i šire regije“.

Odgovorni menadžer avio kompanije Lumiwings Dimitrios Kremiotis je istakao:

“Zadovoljstvo mi je prisustvovati današnjem svečanom događaju na aerodromu Tuzla i sretan sam što imamo priliku proširiti obim našeg poslovanja kroz uspostavu baze na aerodromu Tuzla. U saradnji sa našim novim partnerom, aerodromom Tuzla, ovom prilikom najavljujemo da će aviokompanija Lumiwings otpočeti sa operacijama od 18. decembra 2023.godine. Za početak je planirana uspostava letova ka 5 destinacija u Evropi kao i skori početak letova prema Turskoj. Naša očekivanja su da će uspostavljeni letovi biti dobro prihvaćeni od strane putnika te da će ponuđeni letovi posebno pobuditi ponovni interes dijaspore jer od toga u konačnici uveliko zavisi uspjeh ovog zajedničkog projekta. Kako bismo omogućili putnicima da kupe avionske karte za predstojeće zimske praznike po što povoljnijim cijenama od danas nudimo avionskih karte po cijenama već od 75 EUR za putovanja od 18.decembra 2023.godine. Obavještavamo putnike da će se avionske karte po ovim povoljnim cijenama brzo prodati, stoga pozivamo zainteresovane putnike da što prije posjete našu web stranicu www.lumiwings.com kako bi iskorstili ovu priliku.”

Premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić je naglasio: “Subvencioniranje troškova kako bi se zadržale povoljne cijene karata za građane je praksa koja je prisutna svuda u svijetu i tu praksu mi sada uvodimo i na aerodromu Tuzla. Ove godine osigurali smo 2,5 miliona KM i sa aerodromom Tuzla smo definisali proceduru kako da se ta sredstva sukcesivno povlače u skladu sa brojem prodatih karata odnosno odzivom putnika. Time mi na određeni način dijelimo poslovne rizike sa aviokompanijom“, rekao je premijer Halilagići i dodao da su „Aerodrom Tuzla i njegov razvoj strateški element i projekat Tuzlanskog kantona, da su neizostavan segment svih strateških dokumenata i razvojnih planova u Tuzlanskom kantonu, te mu se kao takvom mora posvetiti adekvatna pažnja“.

 

 

RUTA

 

Prvi let

 

Sedmična frekvencija

 

Dani

 

Karte po

cijeni od* (EUR)

TZL – NYO

18.12. 2023.god

2 x

Ponedeljak/Petak

78,00

TZL – HAD

18.12. 2023.god

2 x

Ponedeljak/Petak

78,00

TZL – MST

19. 12. 2023.god

2 x

Utorak/Četvrtak

75,00

TZL – SCN

20. 12. 2023.god

2 x

Srijeda/Subota

75,00

TZL – EBJ

20. 12. 2023.god

2 x

Srijeda/Nedelja

75,00

TZL – IST

trenutno u pripremi

NYO – Stockholm, Skavsta – Švedska HAD – Halmstad, Švedska

MST – Maastricht, Holandija SCN – Saarbrucken, Njemačka EBJ – Esbjerg, Danska

IST – Istanbul, Turska (u pripremi)

* Cijena u jednom smjeru koja uključuje takse, 8 KM ručni prtljag, besplatni check-in putem web stranice ili na aerodromu te besplatnu uslugu u avionu (besplatno osvježenje – voda/kafa + slatkiš).

aktuelno.ba

 

Komentari

Komentara