Humanitarna akcija „JEDAN SLATKIŠ JEDNO DIJETE“

Spread the love
Rental Travel

Udruženje “Zemlja djece” već devetu godinu za redom implementira humanitarnu akciju pod nazivom „JEDAN SLATKIŠ, JEDNO DIJETE“ koja ima za cilj da obezbijedi novogodišnje paketiće za socijalno ugroženu djecu našeg grada.

Reha Centar

Humanitarna akcija se realizuje uz saglasnost Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK i u saradnji sa osnovnim i srednjim školama općine Tuzla, te prodajnim centrima:

  • Bingo Tuzla (Lokacija: Sjenjak i Stupine)
  • Interex Tuzla (Lokacija: Slavinovići)

U navedenim objektima su postavljena ukrašena kolica u koja građani mogu da ubace slatkiš koji kupe za ovu priliku. Već skoro deceniju ova je akcija prepoznatljiva u gradu, međutim ove godine čeka nas najteži zadatak. “Konzum” je odbio gostoprimstvo našim volonterima, dok je “Bingo” dozvolio tri od traženih pet radnih dana. Strahujemo da će rezultat u prikupljenim slatkišima ove godine biti nedovoljan da obradujemo sve one koji naše paketiće očekuju, te smo i građane pozvali da, ukoliko su u mogućnosti, podrže našu akciju doniranjem slatkiša, kako u marketima, tako i lično u prostorijama “Telex-a”.

Takođe ističemo partnersku saradnju sa osnovnim školama OŠ „Sjenjak“, OŠ „Novi Grad“, OŠ „Centar“ i OŠ „Kreka“ koje su obezbijedile svoje učenike kao volontere koji će u marketima i trgovačkim centrima animirati građane i prikupljati slatkiše.

Paketići su prije svega namijenjeni socijalno ugroženoj djeci, korisnicima našeg „Dnevnog Centra za djecu uključenu u život i rad na ulici i djecu u riziku“, polaznicima TTC „Telex“, Tuzla, zatim djeci smještenoj u izbjegličkim naseljima Mihatovići i Memići (Kalesija), kao i djeci iz naselja Kiseljak i Poljice, kao i Centru za obrazovanje i vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora, Tuzla.

Osim toga, paketići će biti podijeljeni i djeci OŠ Gornje Grasno. U ovom ruralnom naselju živi veliki broj socijalno ugrožene djece, a OŠ Gornje Hrasno je devastirana uslijed elementarnih nepogoda koje su zadesile naše područje, te smo planirali paketićima i posjetom Djed Mraz-a uveseliti i njihova lica.

 Akcija traje od 15.12. – 19.12.2014 godine.

Za dodatne informacije možete nas kontaktirati na sljedeće brojeve:

Tel: +387 35 257 390

Email: coordinator.telex@gmail.com

Melisa Grebović, Koordinatorica Tuzlanskog tinejdžerskog centra “Telex”

Udruženje “Zemlja djece”, Tuzla

 

aktuelno.ba

Komentari

Komentara