27. juli – Dan oružanog ustanka protiv fašizma

Menprom

Predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović uputio je svim građanima Bosne i Hercegovine čestitku u povodu 27. jula – dana kada su partizani 1941. godine otpočeli oružani ustanak protiv fašizma, napadom na domaće izdajnike i domobrane u Drvaru i drugim mjestima u BiH.

Reha Centar

Predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović je istakao da je 27. juli zajednički praznik antifašista Bosne i Hercegovine i Hrvatske, jer su partizani iz Like istog dana napali domaće izdajnike u selu Srb u Hrvatskoj, otpočinjući tako sa ostalim narodima Bosne i Hercegovine zajedničku narodnu revoluciju protiv fašističkih okupatora i njihovih domaćih sluga.

Bosanskohercegovački građani antifašisti su i tokom agresije na BiH pokazali dosljednost antifašističkom opredjeljenju – boreći se protiv sljednika Hitlerovih sluga, te predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović u ime Dana ustanka naroda BiH upućuje čestitke svim borcima antifašistima i građanima Bosne i Hercegovine.

 

27.7.2015.                                                                                     Muamer Dedić, Press BOSS-a

aktuelno.ba

 

Komentari

Komentara

Posted In: