Pješački most Stupine -Zlokovac za miran prelaz pješaka

Nakon nekoliko dugotrajnih rasprava na sjednicama Gradskog vijeća Tuzla koje su se odnosile na izgradnju pješačkog mosta na relaciji Stupine-Zlokovac, jer se na tom dijelu južne saobraćajnice događale učestale saobraćajne nesreće, pješački most je dans i konačno pušten u promet.

Uradili su to gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović i direktor Američke agencije za međunarodni razvoj Peter Duffy, danas su u naselju Stupine svečano otvorili pješački most / pasarelu Stupine –  Zlokovac.

Vrijednost projekta je 280 hiljada KM a veći dio sredstava izdvojila je Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) oko 220 000 KM.

“Hvala američkom narodu koji nam je nebrojeno puta do sada pomogao kroz razne projekte, a pješački most je tek jedan od njih. Radovi su trajali nešto duže ali je to sve bilo zbog tenderske procedure i nekih sitnih detalja koje ne možete zaobići. Nadam se da će ovaj most biti od velike koristi građanima mjesnih zajednica Ši- Selo Zlokovac i Stupine” – istakao je između ostalog Imamović.

Predstavnik USAID-a je istakao kako rado sarađuje sa gradskim vlastima Tuzle i gradonačelnikom Imamovićem jer kako je istakao projekti se uglavnom rješavaju brzo i na obostrano zadovoljstvo.

M.T.

Komentari

Komentara