Gradonačelnik Imamović posjetio humanitarnu manifestaciju u JU Dom penzionera

Gradonačelnik Jasmin Imamović danas je posjetio humanitarnu manifestaciju, koja se u organizaciji Aktiva žena penzionerki grada Tuzla, održala u JU Dom penzionera.

“Grad Tuzla finansijski je podržao ovu inicijativu, a zatim je svoj doprinos dala i gradska ustanova JU Dom penzionera, jer mi podržavamo ovakve manifestacije, koje okupljaju naše građane treće životne dobi, penzionere, i pružaju im mogućnost da budu aktivni.

Sve ovo je također i jedan vid borbe protiv samoće. Danas je, na ovoj manifestaciji u Tuzli, prisutno oko tri stotine žena penzionerki, iz sjeveroistočne Bosne, tačnije iz Brčkog, Kladnja, Gradačca i Tuzle, koje se pored druženja i nadmeću, jer manifestacija ima i takmičarski karakter i žiri će ocjenjivati najbolje pripremljena jela i kolače.

HRANA

Najveći doprinos u realizaciji ideje dalo je Udruženja žena Aktiv žena penzionerki, koje su i organizatori. Ja im želim čestitati na agilnosti, a rekao bih da ovo ima mnogo veze sa našom tradicijom, jer su domaća jela dio naše kulturne tradicije i nasljedstva” – izjavio je gradonačelnik Imamović.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara