Zenica: Traje potraga za nestalim Zeničanima!

Spread the love
Rental Travel

U Zeničko-Dobojskom kantonu (ZDK) formiran je Operativni štab pri Ministarstvu unutarnjih poslova koji istražuje nestanak trojice mladih Zeničana. Oni su nestali u subotu navečer, a posljednji put su viđeni u diskoteci “Label” u Vitezu.

Reha Centar

“Molimo građane da nam pomognu, da prijave svaku informaciju kojom raspolažu, a svaka informacija biće detaljno provjerena. Biće nam korisne informacije o kretanju mladića, ali i da li je neko vidio njihovo vozilo. Molimo da svaku informaciju proslijede najbližoj policijskoj stanici na 122”, pozvao je građane policijski komesar MUP-a ZDK Semir Šut.

Zbog velikoj broja postova na društvenim mrežama nije moguće pratiti da li se takve informacije pojave negdje u komentarima, te iz policije mole da se korisne informacije proslijede direktno na brojeve policijskih stanica.

Husein Delić, Almen Begović i Amar Kozlić (21) iz Zenice izašli u subotu u diskoteku “Label” u Vitezu, a posljednji put na Fejsbuku su se oglasili u 21.20 sati. Amar se sa ocem čuo u subotu navečer oko ponoći, a nakon toga im se gubi svaki trag.

Amar je upravljao vozilom Audi registarskih tablica E42-K948. Društvene mreže prepune su komentara u kojima građani iz BiH ali i regije izražavaju nadu da će se sve dobro završiti i da su mladići živi i zdravi. Također, više osoba tvrdi da su nestale Zeničane vidjeli na različitim mjestima.

“Policija Srednjobosanskog kantona (SBK) provela je provjere na terenu, ali trenutno nema nikave informacije o nestalim mladićima”, kazao je portparol MUP-a SBK Rusmir Prohan.

BHRT – aktuelno.ba

Komentari

Komentara