Zelena bašta na krovu zgrade u Tuzli

Spread the love
Rental Travel

 Bašta na krovu stambene zgrade u Tuzli u ulici ZAVNOBIH-a na broju 7 otvorena je danas uz finansijsku podršku i mentorstvo Fondacije tuzlanske zajednice.  

Reha Centar

Etažni vlasnici te zgrade realizovali su mnoge aktivnosti u zgradi, pa su ponosni nosioci titule administrativno najuređenije zgrade u BiH i nagrade “Bronzana grančica” Turističke zajednice TK, koju su dobili upravo za tu ideju.

Predstavnik stanara Izudin Maleškić objasnio je da su na taj način željeli starijim stanarima i porodicama sa malom djecom osigurati siguran izlazak na zrak.

Projektom je izolirana platforma na kojoj je smješten baštenski namještaj za sjedenje, ugrađeno korito i odvodne cijevi za vodu, razvedena struja i led rasvjeta, kako bi stanari mogli uživati u pogledu na grad i u večernjim satima.

Za održavanje prostora i vrta će biti zaduženi stariji stanari, za koje bi ovaj vid volonterizma bio radna terapija, a roditeljima će prostor predstavljati poligon za edukaciju svoje djece iz oblasti ekologije i zaštite životne sredine, saopćeno je iz Fondacije.  

aktuelno.ba

Komentari

Komentara