Završen 23. Memorijal Samir Ikinić: Ekipa Tom Cat kroz razigravanje do prvaka

Spread the love
Menprom

Proteklih nekoliko dana u Gornjoj Tuzli se održao tradicionalni 23. po redu malonogometni turnir, koji se igra u znak sjećanja na Samira Ikinića, borca Armije R BiH koji je dao svoj život u odbrani naše domovine, a sve do same pogibije bio jedan od uzoritih fudbalera domaće FK Mladost.

Reha Centar

Na turniru je učestvovalo 12 ekipa sa područja Grada Tuzla, a nakon nokaut faze takmičenja u finalnu seriju su se plasirale tri ekipe: DMV Vage Tuzla, Tom Cat Tuzla i ekipa Seljublja koje su se u međusobnim duelima borile za naslov osvajača turnira.

Nakon prvog meča u kojem su DMV Vage savladale Seljublje sa 4:2, gledaoci su imali priliku gledati pravo fudbalsko nadmudrivanje u kojem su DMV Vage i Tom Cat odigrali na kraju 1:1, nakon čega je bilo logično da ekipi Tom Cat treba pobjeda od tri gola razlike, nad za ovu godinu,  nešto slabijom ekipom Seljublja, što su na kraju i uspjeli i komšijski (Tom Cat – Kikači) savladali Seljublje sa 5:0 pa su tako zbog bolje gol razlike, mora se priznati ipak zasluženo osvojili 23. Memorijal Samir Ikinić.

Ovogodišnji turnir se igrao pod i dalje improvizovanim, nešto boljim reflektorima nego prošle godine, ali je stiglo obećanje iz Gradske uprave da će rasvjeta na poligonu biti trajno riješena do kraja godine.

Organizatori su i ove godine bili Mjesna zajednica Gornja Tuzla, porodica Ikinić te FK Mladost, dok je generalni pokrovitelj turnira i ove godine kao i svake prethodne vlasnik Menproma Mensur Alić.

Pored pobjedničkog pehara i novčanih nagrada, organizatori su obezbijedili i nagrade za najboljeg igrača turnira, najboljeg golmana, fer play ekipu i najboljeg strijelca.

Mališani škole fudbala Mladost Gornja Tuzla sa svojim trenerom Abdulahom Hadžiabdićem su bili posebna atrakcija na ovom turniru, te se još jednom pokazalo da Gornja Tuzla ima dobar rasadnik talenata i malih fudbalskih čarobnjaka.

R.T.

 

Komentari

Komentara