Zaključen Protokol o saradnji između Vlade TK i RTV TK

Spread the love
Rental Travel

S ciljem poticanja razvoja i jačanja poduzetništva na području Tuzlanskog kantona Protokol o međusobnoj saradnji potpisali su premijer Tuzlanskog kantona Bahrija Umihanić i direktor Radio televizije Tuzlanskog kantona Kemal Nurkić. Saradnja podrazumijeva prezentaciju uspješnih firmi sa područja Tuzlanskog kantona u okviru tv-emisija.

Reha Centar

Projektom je planirano predstavljanje svih 13 općina Tuzlanskog kantona koje će imati priliku da odaberu nekoliko uspješnih firmi iz svog ukruženja. Namjera je u fokus staviti priče uspješnih poduzetnika i privrede, podcrtavajući uspjeh pojedinaca u okruženju koje generalno nije naklonjeno razvoju poduzetništva te u prvi plan staviti i mogućnosti koje se otvaraju svakom ko želi krenuti u te vode. Na ovaj način bit će odaslana ideja prije svega mladim ljudima koji zbog saznanja ali i predrasuda nemaju snagu krenuti u novi „biznis”.

U okviru medijske prezentacije „svoj dio priče” kazat će i predstavnici nadležnih općinskih i kantonalnih institucija bez čije podrške poduzetnici ne mogu ni početi a kamoli održati biznis uspješnim.

 

AKTUELNO.BA

 

 

 

 

 

 

 

Odjeljenje za informisanje

Komentari

Komentara