Zaimović: Predstavnički dom PFBiH sutra donosi rješenja za suzbijanje pandemije

Spread the love
Rental Travel

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Mirsad Zaimović izjavio je za Fenu da sutrašnja vanredna sjednica treba da donese najbolja rješenja u pravcu prijedloga mjera za suzbijanje pandemije i masovne vakcinacije stanovništva.

Reha Centar

– Prebacivanje odgovornosti s jednog nivoa vlasti na drugi s političkim i politikantskim primjesama ne bi trebalo da bude u fokusu sjednice – naglasio je Zaimović.  

Vanredna sjednica Predstavničkog doma je sazvana za sutra o temi “Pogoršanje epidemiološke slike u Federaciji BiH kao posljedica pandemije Covid-19 i prijedlog mjera za njeno suzbijanje“.

– Sjednica je zakazana zajedničkim stavom Kolegija Predstavničkog doma Parlamenta FBiH čiji su članovi svi šefovi klubova zastupnika u Predstavničkom domu i jednoglasno je zauzet stav da ona bude održana online obzirom na pogoršanje epidemiološke situacije – dodao je Zaimović.  

On je danas zakazao sjednicu Kolegija Predstavničkog doma u proširenom sastavu na koju su pozvani članovi Odbora za zdravstvo Predstavničkog doma, predstavnik Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva i Zavoda za javno zdravstvno s ciljem pripreme za sutrašnju sjednicu.

Fena

Komentari

Komentara