Vremenska prognoza za nrednu sedmicu

Menprom

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati sunčano i vrlo vruće vrijeme.

Reha Centar

A šta nas čeka sljedeće sedmice?

U ponedjeljak će u BiH prijepodne biti sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. Poslijepodne, razvojem oblačnosti uvjetovat će u Bosni kišu ili kratkotrajni pljusak. Jutarnja temperatura zraka kretat će se od 14 do 20, na jugu Hercegovine od 21 do 25, a najviša dnevna temperatura zraka od 30 do 35, na jugu i sjeveru od 35 do 39 stepeni.

U utorak će biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslijepodne, razvojem oblačnosti, u zapadnim prodručjima sa kratkotrajnim pljuskovima. Jutarnja temperatura zraka kretat će se od 14 do 20, na jugu Hercegovine od 21 do 25, a najviša dnevna temperatura zraka od 30 do 35, na jugu Hercegovine od 35 do 38 stepeni.

U srijedu se u BiH očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslijepodne, razvojem oblačnosti, u zapadnim i centralnim prodručjima sa kratkotrajnim pljuskovima. Jutarnja temperatura zraka iznosit će od 15 do 21, na jugu Hercegovine od 21 do 25, a najviša dnevna temperatura zraka od 30 do 36, na jugu Hercegovine od 35 do 38 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Radiosarajevo.ba – aktuelno.ba

Komentari

Komentara

Posted In: