Vremenska prognoza: Pretežno oblačno uz postepeno smanjenje oblačnosti tokom dana

Rental Travel

Jutros je u našoj zemlji oblačno vrijeme. U većem dijelu Bosne pada snijeg. Temperature zraka u 7 sati (°C): Bjelašnica -9; Ivan-sedlo, Sokolac -3; Bugojno, Jajce, Sarajevo, Tuzla -2; Bihać, Gradačac, Livno, Prijedor, Sanski Most -1; Banja Luka, Bijeljina, Doboj, Srebrenica, Zenica 0; Goražde 1; Mostar, Stolac, Čapljina 5; Trebinje 6; Neum 8;

Reha Centar

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 927 hPa, za 17 hPa je niži od normalnog i lagano raste.

Promjenljivo, nestabilno vrijeme i dalje će loše djelovati na većinu stanovništva. Osjetljive osobe trebaju posvetiti pažnju zaštiti od hladnoće, naročito tokom jutarnjih sati i prijepodneva. Drugi dio dana mogao bi biti nešto ugodniji, s obzirom na to da će doći do djelomičnog porasta temperatura, pri tome se opća slika neće znatnije promijeniti jer će utjecaj ciklona i dalje biti izražen.

SNIJEG

Danas će u Bosni i Hercegovini prevladavati pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno smanjenje oblačnosti tokom dana. Prijepodne u Hercegovini je moguća slaba kiša, a u Bosni susnježica i snijeg. Padavine povremene i slabog intenziteta. Vjetar, slab do umjeren, zapadni i sjeverozapadni. Dnevne temperature -2 do 4, na jugu od 7 do 12 °C.

U Sarajevu pretežno oblačno. Prijepodne sa slabim i povremenim snijegom. Dnevna temperatura oko 1 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba

Komentari

Komentara

Posted In: