Vlada TK podržala organizaciju prvog noćnog polumaratona

Spread the love
Menprom

Organizacija prvog noćnog polumaratona u Tuzli bila je tema današnjeg sastanka premijera Tuzlanskog kantona Bege Gutića i ministra obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK Zlatana Muratovića sa predstavnicima Atletskog rekreativnog kluba „Rekreativci“ iz Tuzle.

Reha Centar

Kako je rečeno tokom sastanka, plan je da utrka bude organizovana 15. jula ove godine.

„Radi se o večernjoj utrci, dugoj 21 kilometar, za koju očekujemo da bude međunarodnog karaktera sa oko 500 učesnika, a trčala bi se u terminu od 21 sat. Također, uz ovu utrku planirano je da se održi i još jedna utrka dužine 5 kilometara, koja bi bila masovnijeg karaktera, odnosno otvorena za građanstvo i na kojoj očekujemo da bi učešće moglo uzeti oko 3.000 takmičara“, rekao je predsjednik Kluba Suad Suljić, dodajući da svaki veći grad u okruženju i Europi ima slične sportske manifestacije.

Premijer Gutić je pohvalio ovu inicijativu koja, osim popularizacije profesionalnog i rekreativnog sporta ima i dimenziju turističke promocije Tuzle i Tuzlanskog kantona.

„Vlada ima praksu da podržava sve manifestacije međunarodnog karaktera koje promoviraju Tuzlu i Tuzlanski kanton, te će u skladu s tim podržati i ovu aktivnost. Oko 400.000 KM sredstava za sport u budžetu su skroman iznos, ali mi i kroz druge pozicije pokušavamo podržati sportske aktivnosti i pomoći sportske kolektive i manifestacije“, rekao je premijer Gutić i organizatorima polumaratona poželio uspjeh u organizaciji, te da noćni polumaraton postane tradicionalna sportska manifestacija.

U ime Atletskog rekreativnog kluba „Rekreativci“ današnjem sastanku prisustvovali su još i predsjednik i član upravnog odbora Kluba Edin Hurić i Mirzet Halilović.

aktuelno.ba

 

 

Komentari

Komentara