Veliko priznanje za bh. sport: Razija Mujanović sinoć ušla u Kuću slavnih

Spread the love
Rental Travel

Na svečanosti koja je sinoć održana u Ženevi, proslavljena bh. košarkašica Razija Mujanović primljena u FIBA Kuću slavnih.

Reha Centar

Time je Mujanović upisana u anale igre pod obručima, nakon što je ranije ove godine FIBA donijela odluku da bh. košarkašica bude dio ovogodišnje generacije velikana koji će ući u Kuću slavnih.

Pored Razije Mujanović na ceremoniji u Kuću slavnih su primljeni i Miki Berkovich (Izrael), Pero Cameron (Novi Zeland); Valdis Valters (Latvija), te legendarni Toni Kukoč (Hrvatska), Dušan Ivković (Srbija) i Shaquille O'Neal (SAD).

Sa slavnom bh. košarkašicom ovu počast primili su i predstavnici legendarnog Dream teama SAD-a, za koji su svojevremeno nastupali neki od najvećih košarkaša svijeta, kao što su Michael Jordan, Magic Johnson, Larry Bird, Charles Barkley, Karl Malone i David Robinson.

S reprezentacijom bivše Jugoslavije bila je evropski, svjetski i olimpijski viceprvak, te je predvodila i reprezentaciju Bosne i Hercegovine u prvom nastupu na Europskom prvenstvu 1997. godine.

“Tačno prije dvije decenije ispunila je san, predvodeći BiH na EP-u. Vratila se još jednom i 2007. završila karijeru, cementiravši svoje mjesto kao najbolja igračica koja je ikada došla iz BiH”, piše FIBA o igračici koja je bh. selekciju predvodila do zlata na Mediteranskim igrama 1993. u francuskom Monpeljeu.

Radiosarajevo.ba

Komentari

Komentara