Veliki broj ljubitelja klasične muzike uživao u trećoj „Ljetnoj promenadi“

Mlade tuzlanske umjetnice Ena Ovčina i Katarina Pavljašević još jednom su oduševile tuzlansku publiku svojim muzičkim umijećem. Treću godinu za redom održan je koncert „Ljetna promenada“ u okviru manifestacije „Ljeto u Tuzli“. Kao i prethodnih godina i ove godine umjetnice su privukle veliki broj ljubitelja klasične muzike, koji su gromoglasnim aplauzom nagrađivali njihove virtuozne izvedbe.

„Izuzetna mi je čast i veliko zadovoljstvo što smo i ovoga puta privukli veliki broj ljudi u prekrasni prostor Međunarodne galerije portreta. Mi zaista uživamo i u ovom prostoru, ali i generalno dijeleći scenu. Jako dobro umjetnički funkcioniramo zajedno i vjerujem da i publika to osjeti“ – istakla je Ena Ovčina.

Ena je danas profesor klavira u Osnovnoj muzičkoj školi u Tuzli, gdje se vratila nakon uspješno završenog studija na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Katarina Pavljašević je završila treći razred Srednje muzičke škole „Dr Vojislav Vučković“ u Beogradu i tokom ljeta planira dva vrlo značajna masterclassa kod eminentnih violinskih stručnjaka. Ljetnu pauzu je iskoristila na najkvalitetniji način i tuzlanskoj jepublici, zajedno sa svojim prijateljima, poklonila još jedno lijepo umjetničko veče.

„Uvijek je lijepo nastupati u Tuzli, naročito pred ovako brojnom publikom. Izvele smo zahtjevan, ali i atraktivan program i veoma mi je drago što je publika to nagradila ovako velikim aplauzom. Također me raduje što smo scenu večeras podijelili sa mladim muzičkim nadama iz Osnovne muzičke škole u Tuzli“ – dodala je Katarina Pavljašević.

Na koncertu „Ljetna promenada 3“ nastupili su i mladi muzički naraštaji. S obzirom da je Ena Ovčina u muzičkoj pedagogiji, sinoć su se publici predstavila i dva učenika iz njene klase: Amina Pepić i Nikola Pavljašević, oboje učenici drugog razreda OMŠ. Uz njih je nastupila i godinu starija mlada violinistica Elena Stjepić, iz klase profesora Jovana Raškovića.

Mladi umjetnici su i na ovom koncertu pokazali svu raskoš svog talenta, ali i ljepotu klasične muzike, što je publika u Međunarodnoj galeriji portreta prepoznala i nagradila.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara