Utakmica u Podgorici prekidana više puta, konačan kraj stigao u 67 minuti

Spread the love
Menprom

Utakmica kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2016. u Francuskoj između Crne Gore i Rusije prekidana je triput, da bi u 67. minuti zbog ispada navijača uslijedio konačni kraj. Iako organizatorima sve ide na dušu, na ruskoj strani bilo je mnogo provokatora.

Reha Centar

Pričalo se danima prije utakmice da će mnogi navijati za Rusiju jer je to njihova prijateljska domovina, što je one koji navijaju za Crnu Goru iznimno ljutilo. Najavljivao se čak i prosvjed protiv američke politike i trebao je biti održan u centru Podgorice, što se i dogodilo pa je pritom došlo do paljenja američke zastave.

Na samom stadionu bio je niz navijača iz Republike Srpske, koji su provocirali domaće i svim srcem navijali za Rusiju. Domaći to nisu mirno promatrali i željeli su uzvratiti, ali najdeblji kraj izvukao je vratar Rusije Igor Akinfejev jer već nakon deset sekundi utakmice pogođen je bakljom u glavu i prevezen u bolnicu. Uslijedio je prekid od 34 minute, a utakmica se nastavila uz prijetnje da će svaki sljedeći incident biti kažnjen potpunim prekidom.

AKIFEJEV

Verbalni rat se nastavljao, bilo je i sitnih obračuna po svim tribinama jer simpatizeri Rusije bili su smješteni na svim strana stadiona. No do jedanaesterca za Rusiju u 66. minuti nikakvih problema nije bilo. Tad je doletio na Kombarova nekakav predmet, on je to prijavio i uslijedio je konačni prekid.

Crnogorci žele sve istražiti, ne isključuju mogućnost da im je “smjestio” netko od proruski orijenitarnih navijača, ali u cijeloj priči to uistinu nije bitno, kao organizatori supodcijenili značenje susreta i to im se vratilo na najgori mogući način.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara