Upriličena završna manifestacija projekta „Smanjenje rizika od katastrofa i sigurnost djece na području grada Tuzla„

Spread the love
Rental Travel

Grad Tuzla, putem Službe civilne zaštite Tuzla, implementirao je projekat „Smanjenje rizika od katastrofa i sigurnost djece na području grada Tuzle“, koji se odnosio na smanjenje rizika i sigurnost djece u slučaju poplava, klizišta, požara i zemljotresa i sl. Projekat je provodila Služba civilne zaštite Grada Tuzle, u saradnji sa prethodno edukovanim stručnjacima Instituta za zaštitu i projektovanje „Inproz“ Tuzla, Udruženja „Zemlja djece u BiH“, te nastavnicima i direktorima osnovnih škola sa područja Tuzle.

Reha Centar

Kroz program je je prošlo osam škola, te oko 690 učenika. Aktivnosti su se provodile u tri faze. Prva faza podrazumijevala je edukaciju učenika osnovnih škola o smanjenju rizika od katastrofa  i sigurnosti djece, kroz interaktivan i inovativan pristup, nakon čega su djeca kroz likovne radove izražavala svoju kreativnost i znanja koja su stekli o navedenoj tematici. Nakon implementacije edukativnih radionica, u drugoj fazi projekta organizovane su i pokazne vježbe u saradnji sa nadležnim službama, gdje su učenici imali priliku da naučena znanja primjene u praksi.


Tim povodom u četvrtak, 13.6.2019. godine, na stadionu TTC Telex upriličena je završna manifestacija, uz prigodan zabavni program, dodjelu diploma i certifikata za škole, nastavnike i učenike, a  nagrađeni su i najbolji likovni radovi učenika.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara