Unapređenje uslova za privredni razvoj u gradu Tuzla

Spread the love
Rental Travel

U prostorijama gradske uprave Tuzla održan je sastanak na kojem su prisustvovali gradonačelnik Grada Tuzla, Jasmin Imamović, sa saradnicima i direktor organizacije CRS BiH, Marc D’Silva, sa saradnicima. Gradonačelnik se zahvalio predstavnicima CRS-a na saradnji sa Gradom Tuzla, u okviru projekta RAST, koji finansijski podržava USAID u BiH, kao i na saradnji na drugim značajnim projektima, kao što je razvoj modela socijalnog stanovanja.

Reha Centar

Na sastanku je razgovarano o aktivnostima na otvaranju Kancelarije za poduzetnike, kao i o drugim inicijativama radi uvođenja efikasnijih mehanizama podrške privrednim subjektima. Kako je na sastanku konstatovano, Grad Tuzla provodi niz aktivnosti kako bi se ubrzao ekonomski razvoj i stvorili kvalitetniji uslovi za novo zapošljavanje na području grada.

Predstavnici organizacije CRS su istakli da je Grad Tuzla do sada postigao značajne rezultate u oblasti unapređenja poslovnog ambijenta, i naglasili da će nastaviti sa podrškom gradu Tuzla radi daljnjeg poboljšanja uslova za privredni razvoj i zapošljavanje.

aktuelno.ba / Grad Tuzla

Komentari

Komentara