Umihanićev hobi je da formira “radne grupe”

Rental Travel

U pšosljednje vrijeme smo puno pisali o tome kako tzv “ekspertna vlada” na Tuzlanskom kantonu provodi svoje slatke dane u kojimase uglavnom posjećuju, obilaze, i tome slično.

Reha Centar

I Kad čovjek pomisli evo nekog saopćenja iz Ureda Vlade TK koje će nam uliti nadu da se nešto konkretno radi po običaju se razočaramo, jer kad pogledamo naslov da je formirana “Radna grupa” za nešto sve nade padaju u vodu.

Tako je i ovaj put, pa evo zvanično saopćenje Vlade TK:

O mogućnostima izvodljivosti Projekta Porodičnog ruralnog doma na području Tuzlanskog kantona razgovarali su danas premijer Bahrija Umihanić i predstavnici Federacije ruralnih porodičnih domova (MFR) francuske regije Rhône-Alpes. Direktor MFR Rhône-Alpes Gerard Petit istaknuo je ovom prilikom koje su koristi porodičnih ruralnih domova u obrazovanju mladih ljudi za angažman u agraru i na koji način će pomoći projektu koji tek treba da zaživi na području Tuzlanskog kantona.

„Sa naše strane formirana je i pilot grupa koju čine predstavnici Privredne komore, Općine Živinice i farmera sa područja TK. Nakon posjete Francuskoj vidjeli smo ulogu tih porodičnih ruralnih domova  u obrazovanju poljoprivrednika, razvoju biznisa na njihovim imanjima te prihvatili ponudu da zajedno sa njima radimo na uspostavi prvog takvog doma kod nas“, rekao je ovom prilikom Suad Selimović, sekretar Udruženja za poljoprivredu i prehrambenu industriju u Kantonalnoj privrednoj komori Tuzla.

Francuska delegacija će, rečeno je ovom prilikom,  sagledati prednosti i nedostatke tri mapirana područja u općinama Tuzla, Živinice i Gračanica  zahvaljujući iskustvu koje u formiranju porodičnih ruralnih domova imaju u ovoj francuskoj regiji od 1935. godine.

Premijer Umihanić i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Samid Šarac podržali su projekat kojem je cilj novi vid edukacije poljoprivrednih proizvođača i istovremeno je novina u Bosni i Hercegovini.

Odjeljenje za informisanje

AKTUELNO.BA

 

 

Komentari

Komentara