Uhapšeno više osoba zbog trgovine drogom (foto)

Spread the love
Menprom

Pripadnici MUP-a Tuzlanskog kantona rano jutros izvršili su pretres na 10-ak lokacija u ovom kantonu. Tom prilikom je uhapšeno više osoba zbog trgovine droge i nedozvoljenog posjedovanja oružja.

Reha Centar

Radi se o nastavku akcije koja je provedena u augustu ove godine kada je uhapšen jedan od najvećih narkodilera u Tuzlanskom kantonu, Emir Kodžaga.

image

“Službenici MUP-a TK u saradiji sa Tužilaštvom TK su izvršili pretres na devet lokacija na području općina Tuzla i Lukavac. Tom prilikom slobode je lišeno devet lica kod kojih je pretresom pronađena određena količina narkotičkih sredstava koji svojim izgledom asocira na opojnu drogu ‘heroin’ i ‘speed’. Pronađeni su i predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela, gasni pištolj, mobiteli, vage i uređaji koji služe za razvagivanje i distribuciju narkotičkih sredstava. Nakon kriminalističke obrade lica će biti predata u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Tuzla na dalje postupanje”, kazao je glasnogovornik MUP-a TK Izudin Šarić. Prema njegovim riječima radi se o organizovanoj narko grupi na čijem čelu se nalazi P.N. iz Tuzle.

image

Podsjećamo, ovoj je četvrta u nizu akcija službenika MUP-a TK u borbi protiv zloupotrebe narkotičkih sredstava  u okviru kojih je do sada izvršen pretres na oko 60 lokacija, 50 lica je uhapšeno, od kojih je za njih 35 Tužilašvo TK odredilo mjeru pritvora.

užilašvo TK odredilo mjeru pritvora.

image

(tip.ba)

Komentari

Komentara