U UKC Tuzla boravila ekspertna misija za transplant program

Spread the love
Rental Travel

U Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla tokom jučerašnjeg dana boravila je ekspertna misija o razvoju programa doniranja organa od umrlih osoba i programa transplantacije u zdravstvenim ustanovama FBiH. Ekspertnu misiju su činili dr. Mirela Bušić, nacionalni transplantacijski koordinator Republike Hrvatske, dr. Lada Sarajlić, direktor Centra za transplantacijsku medicinu Federalnog ministarstva zdravstva i dr Olivera Tadić, stručni suradnik Centra za transplantacijsku medicinu.

Reha Centar

Goste je primio direktor Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, doc. dr. Nešad Hotić sa svojim najbližim saradnicima za transplantacijsku medicinu u UKC Tuzla. Sastanak je bio prilika za razmjenu informacija o praksi vođenja razgovora sa porodicom potencijalnog donora. Cilj je bio ukazati na prepreke u komunikaciji između ljekara i porodice potencijalnog donora. Također, bilo je govora i o unapređenju rada Donorske mreže u FBiH.

Nakon održanog sastanka ekspertna misija je obišla Kliniku za anesteziologiju i reanimatologiju i potencijalne donore organa, te sa koordinatorima transplant programa u UKC Tuzla razgovarali o postojećoj situaciji i perspektivama programa.

UKC – aktuelno.ba

Komentari

Komentara

Posted In: