U toku radovi na Spomen obilježju poginulim borcima 1992.-1995. na Slanoj Banji

Spread the love
Rental Travel

Gradonačelnik Tuzle, dr. sc. Zijad Lugavić, danas se sa saradnicima na kompleksu Slane Banje, sastao s predstavnicima boraca tuzlanskih jedinica, učesnicima u odbrani Republike Bosne i Hercegovine od agresije u periodu od 1992. do 1995. godine. Sastanak je bio fokusiran na vremenski raspored izgradnje te planovima za buduće radove na zajedničkom Spomen obilježju posvećenom poginulim borcima 1992. – 1995., a koji će imati poseban značaj za grad Tuzlu.

Reha Centar

Gradonačelnik je naglasio važnost saradnje s predstavnicima boraca kako bi se osigurala adekvatna realizacija projekta i poštovale želje te sjećanje na poginule borce. Razgovarano je o ključnim aspektima plana izgradnje, ističući važnost spomenika kao simbola hrabrosti i zajedništva. Služba za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica provela je otvoreni postupak javne nabavke, te su radovi na ovom projektu u toku.

Spomen obilježje, kao trajni podsjetnik na hrabrost i žrtvu boraca iz perioda 1992. do 1995. godine, bit će mjesto odavanja počasti i sjećanja na sve poginule borce iz tuzlanskih jedinica koje su učestvovale u odbrani Republike Bosne i Hercegovine od agresije u navedenom periodu.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara