U susret 4. Tuzla Film Festivalu u organizaciji UG Magic Factory

Menprom

Svojim filmskim programom, poznatim umjetnicima iz zemalja regiona, kao i bogatim propratnim sadržajem, koji uključuje promocije knjiga, diskusije sa režiserima, kafe sa poznatim glumcima i producentima, sigurni smo da će okupirati javnost kako na području Tuzlanskog kantona u Bosni i Hercegovini, tako i šire.

Reha Centar

I ove godine planirane su projekcije filmova u četiri kategorije: dokumentarni, animirani, dugometražni i kratki igrani film. Projekcije filmova radit će se na tri lokacije i to: Bosanski kulturni centar, Narodno pozorište Tuzla i kino Kaledioskop.

Projekat „Snimaj bilo čim“ koji ima za cilj omasovljenje filmske umjetnosti na ovim prostorima,je postao sastavni dio festivala. Pravo da pošalju svoja filmska ostvarenja u trajanju maksimalno 15 minuta imaju svi zainteresirani koji nisu mlađi od 12 godina. Pozivamo Vas da kao medijski partner budete dio i ovog projekta.

3TFF - kafa s poznatim - knezovic (3)

.Novi projekat na ovogodišnjem Tuzla Film Festivalu je  „Future Generation Short Film“ koji ima za cilj okupljanje mladih režisera iz cijelog svijeta .

tff tuzla

Naime, Treći  Tuzla Film Festival u organizaciji UG Magic Factory održan je od 10. do 14. septembra 2014. godine i publici je ponudio oko 150 filmova sa južnoslavenskih prostora u četiri kategorije:

Foto: Arhiv

aktuelno.ba

 

Komentari

Komentara