U okviru 16. Književnih susreta održane promocije romana “Što će biti s nama”, “Kuća sećanja i zaborava”

Spread the love
Menprom

U tuzlanskom Ateljeu Ismet Mujezinović predstavljanjem Radio dokumenta “Znakovi pored puta – Andrićeva književna zadužbina”, u produkciji BH Radija 1, jučer su zvanično počeli  16. Međunarodni književni susreti Cum grano salis. Prvog dana održavanja ove značajne manifestacije, u Ateljeu Ismet Mujezinović su održane promocije dvije knjige, romana Borivoja Radakovića „Što će biti sa nama“ i  romana „Kuća sećanja i zaborava“ dobitnika Nagrade Meša Selimović, Filipa Davida.

Reha Centar

cum grano salisRoman “Što će biti s nama” iz štampe je izašao 2015. godine i u njemu Borivoje Radaković govori o problemima današnjeg društva, poput odnosa prema manjinama, predrasudama, kriminalcima i novim bogatašima, sukobu Zagreba i ostatka Hrvatske.

Zaplet romana započinje ulaskom bogate Zagrepčanke, glavne junakinje romana, u podzemnu željeznicu gdje se susreće s različitim socijalnim skupinama ljudi, skupinama koje Radaković ocrtava njihovim jezičnim razlikama. Specifičnost romana je što je cijeli napisan u rimi. Beogradski književnik i scenarista Filip David dobio je Nagradu Meša Selimović za roman “Kuća sećanja i zaborava” na 15. Međunarodnim književnim susretima Cum grano salis.

cum grano salisS autorom o romanu, ali i aktuelnim društvenim, političkim i kulturnim temama, tokom jučerašnje promocije razgovarao je književni kritičar Vladimir Arsenić.

Na sinoć organizovanoj književnoj večeri sa Emirom Imamovićem Pirketom, u Urban Beatz Baru, predstavljen je Festival alternative i ljevice u Šibeniku-FALIŠ.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara