U narednim danima suzbijanje odraslih formi komaraca

Spread the love
Rental Travel

Obavještavamo javnost da će radi zaštite zdravlja građana na području općina Tuzlanskog kantona u narednim danima biti izvršeno suzbijanje odraslih formi komaraca, a tretiranje će se obaviti metodom toplog i hladnog zamagljivanja sa zemlje.

Reha Centar

Planirano je da se tretiranje na područjima općina Doboj Istok i Gračanica izvrši u subotu 02.08.2014.godine u večernjem terminu od 19:00 do 24:00 sati, te nastavi narednog jutra od 04:00 do 07:00 sati.

Na područjima općina Tuzla i Lukavac tretiranje će biti izvršeno u nedjelju 03.08.2014. godine u večernjem terminu od 19:00 do 24:00 sati, te nastavi narednog jutra od 04:00 do 07:00 sati.

Prema uputama kompanije Sanitacija d.o.o. Sarajevo, koja će vršiti tretman, upozoravaju se pčelari da u navedene dane preduzmu sve potrebne mjere za zaštitu pčela, odnosno da natkriju pčelinja društva kartonom ili drugim priručnim sredstvima.

INSISTIRA SE DA SE PČELINJA DRUŠTVA NE ZATVARAJU.

U slučaju loših vremenskih uslova, tretman će se nastaviti naredni dan u večernjem ili jutarnjem terminu ili kada to vremenski uslovi dozvole.

Odjeljenje za informisanje – aktuelno.ba

Komentari

Komentara