U Mostaru jutros izmjereno 25 stepeni, danas od 31 do 37 °C

Spread the love
Menprom

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 13; Sokolac 14; Bugojno i Ivan Sedlo 16; Sarajevo i Srebrenica 17; Livno i Sanski Most 18; Bihać, Tuzla i Zenica 19; Doboj, Prijedor i Zvornik 20; Banja Luka i Bijeljina 21; Brčko i Trebinje 23; Gradačac 24; Mostar 25°C.

Reha Centar

Bioprognoza: Nakon ugodnijeg jutra, sa porastom temperature zraka kod većine populacije su, osobito poslije podne, moguće reakcije na vrijeme u vidu isrpljenosti i pojačanog umora. Neophodno je provoditi mjere zaštite od sunca i vrućine.

Danas u Bosni i Hercegovini prije podne pretežno sunčano. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni će biti magle ili niske naoblake. U drugoj polovini dana umjeren razvoj oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini vjetar jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 28 i 33°C, na jugu zemlje do 36°C. U Sarajevu prije podne sunčano. U drugoj polovini dana sa umjerenom naoblakom. Najviša dnevna temperatura zraka oko 30°C.

U srijedu sunčano i vruće. Poslije podne umjeren porast naoblake na zapadu, jugozapadu i sjeverozapadu Bosni može usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. Jutarnje temperature od 17 do 22, na jugu od 21 do 26, a dnevne od 31 do 37 °C.

U četvrtak sunčano i vruće. Poslije podne umjeren porast naoblake u većem dijelu Bosne, kao i na istoku i sjeveroistoku Hercegovine može usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. Jutarnje temperature od 17 do 23, na jugu od 22 do 27, a dnevne od 32 do 37 °C.

U petak sunčano i vruće. Poslije podne i u večernjim satima porast naoblake u većem dijelu Bosne može usloviti pljuskove i grmljavinu. Padavine lokalno mogu biti i obilnije, praćene jakim udarima vjetra i gradom. Jutarnje temperature od 18 do 23, na jugu od 22 do 27, a dnevne od 30 do 36 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara