Tuzlanska dizajnerica ponovo se predstavlja na 38.NIVEA BH Fashion Week Sarajevo

Spread the love
Rental Travel

Na predstojećem, 38. NIVEA BH Fashion Week Sarajevo koji će se održati od 27.-29.04-2017. a u organizaciji Udruženja manekena i modnih kreatora BiH i izvršnoj produkciji modne agencije Abc Models Mgmt International, ponovo će se predstaviti tuzlanska dizajnerica Aida Vrabac Trnačević sa svojom novom kolekcijom pod nazivom Rainbow.

Reha Centar


Rainbow je, kako kaže Aida, u mislima dugo spremana kolekcija kojoj je tek sada bilo vrijeme da se desi. „Duga mnogima pruža osjećaj sreće i simbolizira zatišje poslije bure, i uvijek, kao i svaka druga kolekcija, dio je mene i onoga što je meni u datom momentu važno. Duga je u ovoj „priči“ most između nas odraslih i našeg unutarnjeg djeteta, pa vjerujem da će svaka DeeDee haljinica iz ove kolekcije pronaći svoju „djevojčicu“ kojoj će baš takva biti potrebna“.

Rainbow kolekcija je upotpunjena ručno rađenim nakitom MiJoone i ručno rađenim cipelama od kože, brenda Zizza Shoes iz Tuzle, a materijale za kolekciju je kao i prethodnih godina obezbijedila firma GIR d.o.o. iz Gračanice.

Fotografije su snimljene na lokaciji „Vesele stepenice“ grada Tuzle, a rekvizita je korištena iz  „Baloni duga“ iz Tuzle. Make up potpisuje Zumra Softić, dok za fotografiju je zaslužan Baris Šabić.

Modeli za njenu kolekciju su  Ines Jovanović i Alma Zaimović – World Top models za 2015. i 2016. godinu.

Kolekcija je na programu 38.NIVEA BH Fashion Week Sarajevo, treće večeri, u subotu – 29. aprila u 20:00 sati u hotelu Holiday Sarajevo.

PR 38.NIVEA BH Fashion Week Sarajevo – aktuelno.ba

 

 

Komentari

Komentara